BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere’de ev fiyatları tarihi zirvesinde----

İngiltere’de ev fiyatları tarihi zirvesinde

İngiltere’de ev fiyatları tarihi zirvesinde
08 Haziran 2022 - 10:02 www.finansgundem.com

İngiltere'de ortalama ev fiyatı Mayıs ayında 289.099 £ ile rekor seviyeye ulaştı, ancak bu sabah bir endekse göre değerlerdeki büyüme hızı yavaşlıyor.


FİNASGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sonrası neredeyse tüm dünyada gayrimenkul fiyatlarında rekor oranda artışlar yaşanırken Türkiye ve İngiltere artışta başı çeken ülkeler oldu. Halifax'ın genel müdürü Russell Galley, "Birleşik Krallık'ta bir ev satın almanın ortalama maliyeti, geçen aya göre yüzde 1 veya 2.857 £ arttı ve şimdi art arda 11 aydır arttı. Yıllık büyüme de %10,5 ile çift hanelerde kalıyor, ancak bu, yılın başından bu yana görülen en yavaş büyüme oranı" dedi.

Brexit ve damga vergisi avantajı ve yabancıların talebiyle yaşanan fiyat artışının son dönmede yavaşladığı belirtiliyor. Artan faiz oranları nedeniyle bankaların ve ev almak isteyenlerin daha temkinli olduğu vurgulanıyor.

Bu arada, Benham ve Reeves'in Direktörü Marc Von Grundherr, "Yıllık büyüme oranının çift haneleri aşmaya devam etmesi oldukça şaşırtıcı" yorumunu yaptı.

Marc Von Grundherr, fiyat artışı yavaşlamış gibi görünse de inşaat maliyetlerindeki artış ve faiz oranlarının daha da yükseleceği beklentisinin yanı sıra düşük konut stokunun orta vadede yükselişi destekleyecek gelişmeler olduğunu belirtiyor.

İngiltere'de 10 Müslüman'dan 7'si iş yerinde İslamofobiye maruz kalıyor

İngiltere'de haftada 4 gün çalışma denemesi!

İngiltere'de 2 milyon kişi uzun süreli Kovid'den muzdarip

İngiltere Başbakanı Jonhson'a yönelik istifa baskısı artıyor

İngiltere sabit coin'lere el atacak

İngiltere'de iş dünyasının ekonomiye güveni arttı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)