BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere'de enflasyon şoku BoE'den faiz beklentilerini güçlendirdi----

İngiltere'de enflasyon şoku BoE'den faiz beklentilerini güçlendirdi

İngiltere'de enflasyon şoku BoE'den faiz beklentilerini güçlendirdi
24 Mayıs 2023 - 10:49 www.finansgundem.com

İngiltere'de enflasyonun beklentilerinin üzerinde gelmesi BoE'nin faiz artırması olasılığını güçlendirdi

İngiltere'de enflasyonun nisan ayında piyasanın ve BoE'nin beklentilerinin üzerinde gelmesi sonrasında faiz artırımlarının süreceği beklentileri güçlendi. JPMorgan Asset Management'a göre BoE'nin politika faizini bu yıl yüzde 5'e yükseltmesinin yolu da açılmış olabilir.

JPMorgan Asset Management global piyasa stratejisti Hugh Gimber yaptığı değerlendirmede, "Enflasyon verisinde kayda değer bir dönüşün olmadığı ortamda faiz oranlarının Haziran'da 25 baz puan artması ve yıl sonunda yüzde 5 civarına ulaşması şu anda oldukça olası görünüyor" dedi.

ING analistleri yaptıkları değerlendirmede, manşet enflasyonun yüzde 8,2 olan beklentinin üzerinde yüzde 8,7, çekirdek enflasyonun yüzde 6,2 olan beklentinin üstünde yüzde 6,8 gelmesi sonrasında Haziran ayındaki BoE PPK toplantısında faizin 25 baz puan artırılması şansının şüphesiz yükseldiğini ifade ettiler.

Hizmet enflasyonunun tepe yaptığı düşünmek için iyi nedenler olduğunu ve gaz fiyatlarında düşüşün sektördeki büyük maliyet kaynaklarından birini hafiflemesini sağlayacağını öngördüklerini ifade eden ING analistleri, ancak son gelen enflasyon rakamlarının gelecek ay Faiz artırım şansını yükselttiğini vurguladılar.

Morgan Stanley'de BoE'nin Haziran'da faiz artıracağına inanıyor

ING ve JPMorgan'ın ardından Morgan Stanley'de İngiltere Merkez Bankası'nın Haziran toplantısında faiz artıracağına inanıyor.

İngiltere'de beklentilerin üzerinde gelen Nisan ayı enflasyon rakamlarının Haziran ayı PPK toplantısında faiz artırımına gidilmesini sağlamlaştırdığını ifade eden Morgan Stanley analisti Burna Skarica, "Hizmet enflasyonu Nisan'da beklentilerin üzerine çıktı. Çekirdek enflasyonun yüksek kalmasının ana kaynağı oldu" dedi.

Skarica, Haziran ayında BoE'nin faiz artırmasına kesin gözüyle baktıklarını belirtirken, BoE'nin Haziran'dan sonra faizi sabit tutacağı öngörülerinin değişmediğinide vurguladı

İngiltere'de enflasyon bir yılın en düşük seviyesinde

 

IMF'den İngiltere için ümit veren 'resesyon' açıklaması

 

İngiltere nisanda bütçe açığı verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)