BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon beş yılın dibinde----

İngiltere'de enflasyon beş yılın dibinde

İngiltere'de enflasyon beş yılın dibinde
16 Eylül 2020 - 11:30 www.finansgundem.com

İngiltere'de enflasyon geçtiğimiz ay beklentilerin çok hafif üzerine gerçekleşerek yüzde 0.2 oldu

İngiltere'de enflasyon geçtiğimiz ay hükümetin vergi indirimleri ve ekonomiyi korona virüs krizinin etkilerine karşı korumak için hayat geçirilen teşvik adımları ile diğer 2015'den bu yana en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Birleşik Krallık'ta Ağustos ayında enflasyon ekonomistlerin yüzde 0'lık beklentisinin hafifce üzerine çıkarak yüzde 0.2 düzeyinde gerçekleşti.

Geçtiğimiz ay ülkede fiyatlar konaklama firmalarına yönelik geçici vergi kesintileri ve Maliye Bakanı Rishi Sunak tarafından duyurulan Ağustos ayındaki 'dışarıda yeme desteği' programı kapsamında sağlanan sübvansiyonlarla, hükümetin zarar gören ekonomileri desteklemesi ile geriledi.

Ekonomistler gelecek aylarda bir toparlanma beklendiklerini kaydederken, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey bu ay yaptığı açıklamada kısa vadede negatif faiz ön görmediğini bildirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)