BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere’de emlak fiyatlarının yükselişi hız kesmiyor----

İngiltere’de emlak fiyatlarının yükselişi hız kesmiyor

İngiltere’de emlak fiyatlarının yükselişi hız kesmiyor
07 Aralık 2021 - 16:25 www.finansgundem.com

İngiltere’de emlak fiyatlarındaki büyüme son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede emlak yatırımlarına yönelik güçlü talep ve emlak sayısının talebin altında kalmasıyla emlak fiyatları yükselmeye devam ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Halifax tarafından yayınlanan ev fiyatları endeksine göre İngiltere’de ortalama bir emlak varlığının değeri kasım ayında %1 artışla 2,808 sterlinden 272,992 sterline yükseldi. Analistlerin beklentisi ise yükselişin %0,6 seviyesinde olacağına yönelikti. Kasım ayı itibarıyla İngiltere’de ev fiyatları ard arda beş ay boyunca yükseliş gösterdi. Ülkede yıllık enflasyon oranı %8,2 seviyesinde ve geçtiğimiz çeyrekte 2006 yılının sonundan bu yana en büyük yükseliş görülerek enflasyonda %3,4’lük yükseliş görüldü.

İngiltere’nin emlak piyasası pandeminin ilk aşamalarında kapansa da o dönemden bu yana büyük bir patlama yaşadı. Rekor seviyelerde düşük faiz oranları, farklı emlak türlerine yönelik talebin artması ve pazardaki emlakların sınırlı sayıda olması da fiyatların yükselmesinde etkili oldu. Share Cast’ın haberine göre Halifax 2020’nin mart ayından bu yana emlak fiyatlarının ayda 33,816 sterlin ila 1,691 sterlin arasında yükseliş gösterdiğini açıkladı.

Bazı analistler enflasyonun, eylül ayı sonunda damga vergisinin geleneksel eşiğe geri döndürülmesinin ardından düşmesini bekliyordu. 

Ancak Halifax Direktörü Russell Galley, “piyasa mevcut konut sayısının kısıtlı olması, istihdam piyasasının güçlü olması ve mortgage sağlayıcılar arasındaki güçlü rekabet nedeniyle yükselmeye devam ediyor” dedi. Açıklamasında, “emlak basamaklarına ilk adımını atanlar da aktivitenin artmasında önemli bir rol oynuyor, yıllık emlak fiyatı enflasyonu ilk kez ev alanlar için %9,1 seviyesindeyken, ev değiştirenler için %8,8 seviyesinde” ifadelerini kullandı.

Ancak Galley bu büyüme oranının gelecek yıl devam etme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirtti. Yaptığı açıklamada, “bir süredir devam eden büyük bir belirsizlik var, faiz oranlarının enflasyondaki yükselişin önünü kesmek için artırılması bekleniyor” dedi. Devamında, “ekonomik güven de yeni Omikron varyantının ortaya çıkmasıyla darbe alabilir, ancak bunun uzun vadeli etkilerini dile getirmek için çok erken” ifadesini kullandı.

Galley, “şimdilik pandemide muhtemel bir yükselişin doğrudan etkilerini kenara bırakmak gerekirse, ev fiyatlarındaki mevcut büyümenin gelecek yıl sürmeyeceğini düşünüyoruz. Ev fiyatı-gelir oranları şimdiden tarihin en yüksek seviyelerinde ve hanehalkı bütçeleri gelecek aylarda da baskı altında olacak” dedi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Wales İngiltere’de ev fiyatlarındaki yükselişin en güçlü olduğu bölge oldu.

Bölgede emlak fiyatı enflasyonu %14,8’e tırmandı ve ortalama bir evin fiyatı ilk kez 200,000 sterlinin üzerine çıktı. Bunun aksine Londra ülkenin geri kalanından daha düşük bir yükseliş gösterdi. Yıllık emlak fiyatı enflasyonu Londra’da %1,1 oldu. Ancak buna rağmen, şehir İngiltere’nin diğer tüm bölgelerinden daha pahalı olmaya devam ediyor.

Konut alacaklar dikkat! 42 bin TL’ye kadar destek veriliyor...

 

Pandemi zenginlerin yükselişi mi?

 

Muğla'da turizmciler 2022 için umutlu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)