BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de çoğu şirket haftada 4 gün çalışmayı kalıcı hale getirecek----

İngiltere'de çoğu şirket haftada 4 gün çalışmayı kalıcı hale getirecek

İngiltere'de çoğu şirket haftada 4 gün çalışmayı kalıcı hale getirecek
21 Eylül 2022 - 16:54 www.finansgundem.com

İngiltere'de haftada 4 gün çalışma denemesine katılan birçok firma, 6 aylık pilot uygulama bittikten sonra bunu kalıcı hale getirmeyi planladıklarını açıkladı.


Ülkede kar amacı gütmeyen "4 Day Week Global" adlı kuruluşun 2021 haziranda başlattığı ve 6 ay boyunca 3 binden fazla çalışanın haftada 4 gün çalıştığı pilot uygulama sürüyor. Veriler, 6 aylık denemenin yarısında, firmaların çoğunda üretkenliğin korunduğunu veya iyileştirildiğini gösteriyor.

Haftada 4 gün çalışma denemesine katılan 73 şirketten 41'i ile pilot uygulamanın yarısında bir anket yapıldı. Ankete katılanların yüzde 86'sı, pilot uygulama bitiminde haftada 4 gün çalışma politikasını sürdüreceklerini açıkladı.

Verimlilik aynı kalıyor veya artıyor

Firmaların yüzde 95'i, 4 gün çalışma denemesinde verimliliğin aynı kaldığını veya arttığını bildirdi.

2022 sonunda bitecek denemenin sonuçları Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi ve Boston College'dan araştırmacılarca değerlendirilecek.

İzlanda'da da başarıyla sonuçlanmıştı

İzlanda'da araştırmacılar, 2021'de, dünyanın şimdiye kadarki en büyük haftada 4 gün çalışma denemesinin büyük başarıyla sonuçlandığını ve İngiltere'de de test edilmesi gerektiğini söylemişti.

Denemenin ardından İzlanda'daki Sürdürülebilirlik ve Demokrasi Derneği (Alda) ile İngiltere'deki "Autonomy" adlı düşünce kuruluşlarının yayımladığı ortak analiz, 2015'ten 2019'a kadar süren ve 2 bin 500'den fazla kişinin katıldığı denemelerin "üretkenliği ve refahı" artırdığını ortaya koymuştu.

İngiltere'de de ana muhalefetteki İşçi Partisi dahil farklı partilerden 45 milletvekili, 2020'de hükümeti haftada 4 gün çalışma önerisini incelemek için bir komisyon kurmaya çağıran önergeye imza atmıştı.

Şirketler haftada dört gün çalışma sisteminden memnun

 

Haftada 4 günlük çalışma sistemi çalışanlara büyük tasarruf sağlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)