BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de borç krizi sinyalleri güçlendi----

İngiltere’de borç krizi sinyalleri güçlendi

İngiltere’de borç krizi sinyalleri güçlendi
12 Kasım 2020 - 15:42 www.finansgundem.com

İngilterede hane halklarının kredileri ve korona virüs pandemisiyle ilgili ödemesi geciken borçlarının toplamı 10,3 milyar sterlin seviyesine ulaştı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün neden olduğu istihdam kriziyle baş etmeye çalışan düşük ve orta gelirli hane halklarının acil durum kredisine giderek daha fazla yönelmesiyle İngiltere “bir borç krizine doğru gözü kapalı yol alıyor”.

Borçlarla ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum derneği Stepchange’in araştırmasının sonuçlarında, İngiltere’de hane halklarının kredi alımı ve korona virüs pandemisiyle ilişkili gecikmiş ödemelerde, Mayıs ayından bu yana %66 yükseliş görülerek, borçların 10,3 milyar sterlin seviyesine yükseldiği görüldü. 

Ciddi borç yükü altında olan insanların sayısı, Mart ayından bu yana neredeyse ikiye katlanarak 1,2 milyona yükseldi. 3 milyon kişiyse, ek kısa vadeli krediler aldı ve gecikmiş borçlarda artış görüldü.
Stepchange’in Başkanı Phil Andrew, “bu rapor bir borç krizine doğru gözü kapalı yol alan bir ulusun resmini çiziyor. Pandemiye cesur bir ilk tepkiye rağmen, hükümetin ve finansal hizmetler sektörünün araçları gelişim göstermedi ve sonuç olarak, korona virüs nedeniyle giderek artan sayıda insan borç batağına sürükleniyor. En kötüsü henüz gelmedi” dedi.

The Guardian’ın haberine göre, resmi veriler, işten çıkarılanların sayısının sert bir şekilde artış gösterdiğine işaret ediyor. Birçok parlamento üyesi, pandeminin savunmasız hane halklarının ekonomisini harap ettiğinden endişeleniyor. Geçtiğimiz ay bir parlamento komitesinin yayınladığı bir rapor, bu durumun nedenlerinin bir kısmını evrensel kredi (UC) sistemine yükledi. Rapora göre bu sistem, ilk ödemelerin gelmesi beş haftayı bulduğu için, birçok aileyi yüksek faizle kısa vadeli kredi veren finans şirketlerine mecbur bırakıyor.

Yaz aylarında Joseph Rowntree Foundation ve Save the Children tarafından yapılan bir araştırmada, evrensel kredi sisemiyle borçlanan zor durumdaki ailelerin neredeyse üçte ikisinin, borçlarını ödeyebilmek için yeniden borçlandığı ortaya çıktı. 

Araştırmaya göre, ailelerin %70’i gıda ve diğer temel ihtiyaç harcamalarını kısarken, yarısı kiralarını ya da faturalarını ödeyemedi.

Stepchange’in raporunda, yetişkin nüfusun %29’u olan 14,9 milyon kişinin Mart ayında, karantina uygulamalarının başlamasıyla birlikte ekonomilerinin darbe aldığı ortaya kondu. Bazı insanlar işten çıkarılmaları nedeniyle tüm gelirlerini kaybederken, ücretsiz izin uygulaması sonucunda milyonlarca insanın maaşında kesinti yapıldı.

Stepchange, bu grubun içindeki 7,1 milyon kişinin vergi ödemeleri için ya da diğer ödemelerini yapabilmek için borç almak zorunda kaldığını söyledi. Bunun sonucunda etkilenen her yetişkin için ortalama 1,365 sterlin gecikmiş ödeme ve 1,577 sterlin borç ortaya çıktı.

Raporda,

“endişe verici bir şekilde, korona virüsten etkilenenler için yürürlükte olan sosyal güvenlik programları etkili olmuyor”

dendi. Raporun devamında, “Mart ayından bu yana evrensel kredi sistemine başvuru yapanların %24’ü ciddi bir borç sorunu yaşıyor ve %28’i finansal zorluk sinyalleri veriyor” ifadeleri kullanıldı.

Andrew, “bu kış, ikinci bir ulusal karantina uygulaması işsizliği, kısa çalışma saatleri ve yükselen faturalar ekonomik iyileşmeye zarar verecek. Cesur ve uzun vadeli bir vizyon olmadan, kalıcı bir ekonomik ve sosyal hasarın eşitsizliği derinleştirme, hükümetin büyüme hedeflerini zora sokma ve ekonomik iyileşmeyi yavaşlatma tehlikesi devam edecek” dedi.

 

Biden’ın başkanlığı FED için ne anlama geliyor?

 

BioNTech'in sahibi iki Türk Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasında

 

Küresel ekonomi 2020'de yüzde 4.3 küçülecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)