BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİngiltere'de bina topluyor----

İngiltere'de bina topluyor

İngiltere'de bina topluyor
13 Haziran 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

Esas Holding'in patronu Ali Sabancı, Londra'da 71 milyon TL'ye 88 yıllık binayı aldı

Küresel ekonomik krizle birlikte Avrupa'da emlak fiyatlarının düşmesi Türk yatırımcıları cezbetti. Sabah'ın haberine göre, emlak avına çıkan Türk işadamlarının rotasında Avrupa ve ABD var. Türkler arasında yurtdışında en fazla gayrimenkul alanlar ise Sabancı ailesi. Sabancı Holding'deki hisselerini satarak kendi işlerine yönelen Demir Sabancı ve Ali Sabancı, ABD ve İngiltere'de peş peşe gayrimenkul alımına başladı. Esas Holding ve Pegasus Havayolları'nın patronu Ali Sabancı, Londra'daki gayrimenkullerine bir yenisini daha ekledi. Ali Sabancı, Londra'daki tarihi bir binayı 24 milyon pound'a (71 milyon lira) satın aldı.
1925'TE İNŞA EDİLDİ
Sabancı, 1925'te yapılan ve İngiltere'deki modern mimarinin ilk örneklerinden olan 6 katlı Summit House'la birlikte bu ülkedeki emlak varlığını 7'ye çıkarmış oldu. Körfez fonlarının ilgi gösterdiği Londra'da Esas Holding'in portföyündeki yatırımların tutarı 250 milyon sterlini buluyor. Esas Gayrimenkul adıyla çalışan holdingin Stevenage'da trafiğe kapalı bir alışveriş caddesi, Middlesbrough, Runcorn ve Barnsley'de üç AVM'si var.
DEMİR'İN İLGİSİ MANHATAN'A
Sabancı Holding'den ayrılarak Sedes'i kuran Demir Sabancı ise gayrimenkulde ABD'yi tercih ediyor. Küresel finansın üssü Manhattan'da bina toplayan ve emlak kralı Donald Trump'a benzetilen Demir Sabancı mayısta aldığı binayla portföyünü dörde çıkardı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)