BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere’de banka şubesi sayısı yarıya indi----

İngiltere’de banka şubesi sayısı yarıya indi

İngiltere’de banka şubesi sayısı yarıya indi
28 Aralık 2021 - 14:59 www.finansgundem.com

Tüketici grubu Which’e göre İngiltere’de 2015 yılından bu yana 4,735 banka şubesi kapandı. Kapanan şubelerle birlikte ülkede banka şubelerinin sayısı yarıya indi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin tüketici grubu Which’in verilerine göre 2015 yılından bu yana İngiltere’de banka şubelerinin neredeyse yarısı kapandı veya kapanması planlanıyor. Grup bu durumun tüketicilerin nakde erişimini zorlaştırma riskini taşıdığını öne sürüyor. Which tarafından gerçekleştirilen analizde, geçtiğimiz altı yılda 4,735 banka şubesinin kapatıldığı söylendi. Bu rakam ise Banka şubelerinin 2015 yılının ocak ayından bu yana %48 oranında azaldığını gösteriyor.

The Guardian’ın haberine göre büyük bankaların birçoğu son yıllarda şube ağlarını küçültme yoluna gitti. Bankalar müşterilerin geleneksel bankacılık hizmetleri yerine akıllı telefonları üzerinden mobil bankacılık hizmetlerini tercih ettiğini söylüyor. Kimileri korona virüs pandemisinin dijital bankacılığa geçişi hızlandırdığını söylerken, son aylarda şube kapanma haberleri de ard arda gelmeye başladı.

Ekim ayında Lloyds 2022’nin ocak ve nisan ayları arasında İngiltere ve Galler’de yer alan 49 şubesini kapatma kararı aldığını açıkladı. Banka bu yılın ilk aylarında 100 şubesini daha kapattı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bundan birkaç hafta sonra TSB 70 şubesini kapatacağını duyurdu. Bu rakam ise bankanın şube ağının dörtte birini oluşturuyor. Banka 70 şubesini daha kapatma planıyla, iki yıldan az bir süre içinde şubelerinin yarısından fazlasını kapatmış olacak.

Which Editörü Jenny Ros, “son yıllarda bankalarda şube kapatma dalgası, temel bankacılık hizmetleri için şubelere ihtiyaç duyan insanları, özellikle de yaşlıları savunmasız bıraktı” dedi. Açıklamasında şubelerin kapanmasının nakde erişimi engellediğini de ekledi. Pandemiyle birlikte nakit kullanımından temassız ödemelere geçiş hızlansa da, yılın ilk döneminde yayınlanan veriler 2020 yılında İngiltere’de günlük harcamalarında nakit kullanan 1,2 milyon kişi olduğunu gösterdi.

İngiltere hükümeti nakdin geleceğini korumak için kanun tasarısı hazırlığında olduğunu söyledi. Aralık ayında ülkede faaliyet gösteren önde gelen bankalar hizmetlerini paylaşmak için bir girişim başlattı. Planlar arasında İngiltere Posta İdaresi’nin banka personeline ev sahipliği yapması da yer alıyor. Cash Action Group Başkanı Natalie Ceeney, bir banka şubesini kapatma kararının olumsuz etkileyeceği milyonlarca insan olduğunun altını çizdi.

Ceeney, “bu yalnızca düşük gelirli ya da engelli vatandaşlar değil, müşterilerinden nakit ödeme alan ve ödemelerini caddenin karşısındaki şubeden yapamayacak duruma gelen küçük işletmelet için de geçerli” dedi.

 

2022’de kripto paraların yönünü belirleyecek 6 gündem maddesi

 

Credit Suisse, 2022 altın tahminini açıkladı

 

İngiltere'de yılbaşında kısıtlama getirilmeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)