BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİngiltere'de azınlıklar yoğun "kurumsal ırkçılığa" uğruyor----

İngiltere'de azınlıklar yoğun "kurumsal ırkçılığa" uğruyor

İngiltere'de azınlıklar yoğun kurumsal ırkçılığa uğruyor
01 Eylül 2022 - 16:55 www.finansgundem.com

İngiltere'de İşçi Sendikası Kongresi (TUC), ülkede ırkçılığın ulaştığı seviyeyi gözlemlemek için siyahi ve diğer etnik azınlıklardan çalışanlarla görüşerek bir anket hazırladı.


1750 kişiye yapılan anket, siyahiler ve diğer etnik azınlıkların iş yerlerinde yüksek düzeyde ırkçılığa maruz kaldığını ve bu durumun çalışanları işten ayrılmaya zorladığını ispatladı.

Buna göre siyahi ve diğer etnik kökenlere sahip 5 işçiden 2'si, son beş yılda çalıştığı iş yerinde kurumsal ırkçılıkla karşı karşıya kaldı.

Katılımcıların 4'te 1'inden fazlası ırkçı şakalara maruz kaldı

Ankete katılanların 4'te 1'inden fazlası ise alay, ırkçı şakalar, klişe ifadeler ve görünüşleri hakkında yapılan yorumlardan etkilendi.

Her 5 işçiden 1'i kendilerine yönelik veya yanlarında ırkçı sözler sarf edildiğini ve görünüşleri nedeniyle iş yerinde zorbalığa veya tacize uğradıklarını söyledi.

Tacizin en yaygın faili iş arkadaşları

Katılımcıların yüzde 38'i, iş yerlerinde tacizin en yaygın failinin "iş arkadaşları" olduğuna değinirken yüzde 17'si ise doğrudan "yönetici veya yetkiye sahip kişiler" olduğuna işaret etti.

Ayrıca, 13 çalışandan 1'i (yüzde 8) yaşadıkları ırkçılık nedeniyle işini bıraktı ve 3'te 1'inden fazlası (yüzde 35) en son yaşadığı ırkçı olayın kendilerini iş yerinde daha az güvende hissetmelerine neden olduğunu bildirdi.

Irkçı tacize uğrayanların çoğu işverenlerine durumu söylemiyor

TUC, yüz binlerce siyahi ve etnik azınlık çalışanın, iş yerinde ırkçı muamele, zorbalık ve ayrımcılık riski altında olabileceği konusunda uyardı ve tacize uğrayan kişilerin büyük çoğunluğunun bunu işverenlerine bildirmediğini açıkladı.

Ankette, bunun nedeninin, büyük ölçüde ciddiye alınmama korkusu veya iş arkadaşlarıyla çalışma ilişkilerini nasıl etkileyeceği konusunda yaşadıkları endişeler olduğuna dikkat çekildi.

Irkçılık hala kimin işe alınacağını belirliyor

TUC Genel Sekreteri Frances O'Grady, "Bu rapor bir uyandırma çağrısı olmalı. Bakanların ve işverenlerin çalışanlarını korumaktan ve iş yerinde ırkçılığı önlemekten sorumlu olması için yasayı değiştirmesi gerekiyor" dedi.

O'Grady, anketin, İngiltere'de işçilerin karşılaştığı muazzam yapısal ve kurumsal ayrımcılığa ışık tuttuğunu smyleyerek,"2022'de ırkçılığın hala kimin işe alınacağını, eğitileceğini, terfi ettirileceğini ve kimin rütbesinin düşürülüp işten çıkarılacağını belirlemesi utanç verici" diye konuştu.

Ülkede 3,9 milyon siyahi ve diğer etnik azınlıklardan çalışanı bulunan TUC, yüz binlerce işçinin bildirilmeyen ayrımcılığa maruz kalabileceğini ifade etti.

İngiltere’de kanser hastaları arasında ırk ayrımı

 

ABD'de siyahilerin ırkçı saldırılara maruz kalma korkusu arttı

 

Almanların yüzde 90'ı ülkede ırkçılık olduğunu kabul ediyor

 

Kanada ordusunda ırkçılık arttı

 

Fransa’da iki emlakçıdan biri 'ırkçılık' yapıyor

 

İngiltere'de ayrımcılık: Siyahi çocuklara çıplak arama istisnai değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)