BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de 3,5 milyon hane yakıt sıkıntısıyla karşılaşabilir----

İngiltere'de 3,5 milyon hane yakıt sıkıntısıyla karşılaşabilir

İngiltere'de 3,5 milyon hane yakıt sıkıntısıyla karşılaşabilir
03 Ekim 2021 - 19:45 www.finansgundem.com

Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, ülkede bu yıl 3,5 milyon hanenin yakıt sıkıntısıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere Eski Başbakanı Gordon Brown, enerji fiyatlarındaki artış sonrası bu kış yaklaşık 1 milyon hanenin daha eklenmesiyle toplam 3,5 milyon hanenin yakıt sıkıntısı riskiyle karşılaşabileceğini kaydetti.

Brown, yoksul hanelerin enerji fiyatlarındaki artışın ve sosyal yardım kesintilerinin "çifte darbesinden" etkilendiğini belirterek, İngiliz hükümetinin yakın zamanda açıkladığı 500 milyon sterlinlik "zorluk fonu"nu ise "alaycı bir bakanlık hilesi" olarak niteledi. 1997-2007 arasında Maliye Bakanlığı da yapan Brown, Muhafazakar Partili Maliye Bakanı Rishi Sunak'ı bu hafta yürürlüğe girmesi beklenen 20 sterlinlik evrensel kredi kesintisinden vazgeçmeye çağırdı.

The Guardian gazetesinde yayımlanan habere göre, York Üniversitesi'nden Profesör Jonathan Bradshaw ve Dr. Antonia Keung'un araştırmasına da atıfta bulunan Brown, İngiltere'de yüz binlerce ailenin gelecek aylarda elektrik faturalarını ödeyemeyeceğini, ya da ancak gıdasından keserek zorlukla ödeyebileceğini ifade etti.

"Fakir ailelerin onlarca yılın en ağır kışıyla karşılaşacağını gösteriyor"

"Yakıt fakiri kimler?" başlıklı araştırmaya göre, İngiltere'de halihazırda yaklaşık 2,5 milyon hanenin yakıt sıkıntısı çektiği belirtilerek, bu grubun net gelirinin yüzde 10'undan fazlasını enerji faturalarına harcadığı bildirildi.

TRT'nin derlediği bilgilere göre gelecek yıl doğal gaz ve elektrik faturalarında kaydedilecek yüzde 15'lik kümülatif artışın, ülkede yakıt sıkıntısı çekmesi beklenen hane sayısını yaklaşık 3,5 milyona yükseltebileceğine işaret edildi.

Brown, "Bu veriler, fakir ailelerin onlarca yılın en ağır kışıyla karşılaşacağını gösteriyor. (İnsanlardan) 6 milyar sterlin alıp, yeni finansmanla 500 milyon sterlini geri veriliyor. (İngiliz hükümeti) Haftalık 20 sterlin (sosyal destek) kesinti karşılığında, artan yakıt faturaları tarafından anında silineceğini bilinmesine rağmen haftalık 1,66 sterlin destek teklif ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'de dar gelirlilere sunulan "evrensel kredi" adlı sosyal desteğin, haftalık 20 sterlin seviyesinde kesilerek salgın öncesindeki seviyesine çekilmesinin ise "ahlak dışı" olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Verilerin ne kadar kötü olduğunu görmek beni şaşırttı. Bu kaç kişinin sınırda yaşadığını gösteriyor. 2021, İngiltere'de fakir olmak için en kötü zaman. Gıda fiyatları yükseliyor, akaryakıt fiyatları yükseliyor ve faydalar kesiliyor."

İngiltere Başbakanı: Tedarik krizini kontrolsüz göçle çözmeyeceğiz

 

İngiltere Dışişleri Bakanı kadınların dışarı çıkmaktan korktuğunu söyledi

 

İngiltere'deki tedarik sorunu Noel'e kadar sürebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)