BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere yoksulları değil büyük şirketleri kurtaracak----

İngiltere yoksulları değil büyük şirketleri kurtaracak

İngiltere yoksulları değil büyük şirketleri kurtaracak
19 Ocak 2021 - 17:04 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson pandemi politikalarından en ağır darbeyi alanlar için haftalık 20 sterlin zammı reddediyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

U dönüşünün yaklaştığı görülebiliyor. İngiltere hükümeti, kriz sona erene kadar haftalık 20 sterlinlik desteğe devam edip etmemeye karar vermek zorunda kalacak. İngiltere Başbakanı Boris Johnson partisinin milletvekillerine, İşçi Partisi’nden gelecek, desteğin Mart sonuna kadar sürdürülmesi yönündeki taleplerden uzak durmaları talimatını verdi.

İngiltere’nin en yoksulları, hükümetin pandemi politikalarından en ağır darbeyi alanlar oldu. Geçtiğimiz yıl bahar aylarında İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak tarafından yıllık 1,000 sterlinlik destek ödemeleri açıklandığında, çok az kişi bu desteğe bu kadar uzun süre ihtiyaç duyulacağını düşünebilirdi.

İngiliz Muhafazakar Partisi’nin milletvekillerinden John Stevenson, “hükümetin bunu kalıcı hale getiremeyeceğini anlıyorum. Ancak makul bir şekilde öngörülebilir bir noktaya kadar devam etmesi gerekiyor. Bu nerede olduğumuzu daha iyi anlamamızı sağlar” dedi.

İngiltere Hazine Bakanlığı, özellikle büyük şirketlere karşı oldukça cömert davrandı. Neredeyse her ay, ücretsiz izin ödemeleri uzatılıyor, katma değer vergisi indirimleri gerçekleşiyor ve faizsiz krediler veriliyor. Yalnızca bu ay Sunak nakde sıkışan 600,000 şirketin her birine 9,000 sterline kadar hibe sağladı.

Ancak, The Guardian’ın haberine göre konu yoksullar olduğunda kasa aniden boşalıyor. ABD’de geçtiğimiz Mart ayında birçok ABD’li hükümetten 1,200 dolar desteğe ek olarak, işsizlik ödeneklerine haftada 600 dolar iyileştirme ödeneği aldı. Kongreden ise doğrudan ödemeler için 250 milyar doları da kapsayan dev bir teşvik paketi geçti. Bireylere benzer ödemeler, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Malezya ve Avusturalya’da da yapıldı.

İngiltere hükümeti, yoksul insanlara bu tip ödemelerin yapılmasını “uygunsuz” buluyor. Yardımların, kaçınılmaz olarak en çok ihtiyacı olanların dışarıda kalmasına neden olacak, bir banka veya şirket hesabı üzerinden yapılması gerekiyor.

 Bu hafta Resolution Foundation’dan yapılan açıklamada, İngiltere’de yoksulluğun sert bir şekilde yükseliş göstermesinin beklendiği söylendi.

BNP Paribas Wall Street’li rakiplerini geride bıraktı

 

Teşvik ödemeleri ABD ekonomisini kurtaramayabilir

 

ABD bankaları bilançolarını açıklamayı sürdürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)