BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere yeni bir krizin eşiğinde----

İngiltere yeni bir krizin eşiğinde

İngiltere yeni bir krizin eşiğinde
24 Ocak 2021 - 09:16 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra Birleşik Krallık'ta tansiyon yükseldi. İngiliz basınına yansıyan anketlerde İskoçya ve Kuzey İrlanda'da yaşayanlar bağımsızlık etmek istediği ortaya çıktı

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Sunday Times, Birleşik Krallık bünyesindekİ İskoçya, Kuzey İrlanda, İngiltere ve Galler’de ayrı ayrı yapılan anket sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Yapılan anket çalışmalarına göre İskoçya ve Kuzey İrlanda’da bağımsızlık sesleri yükselirken, bu ülkelerde “İngiliz” olma duygusunun düşük seviyelerde olduğu da belirtildi.

Kuzey İrlanda’da da ankete katılanların yüzde 51’i sınırlar konusunda gelecek 5 yılda bir referandum istediklerini duyururken, İrlanda ile bir birleşmenin de talep edildiği ortaya çıktı. İrlanda ile Kuzey İrlanda’nın birleşmesini isteyenlerin oranı yüzde 47 olarak ortaya çıkarken İskoçya’dan da flaş bir çağrı geldi.

İSKOÇYA’DAN REFERANDUM ÇAĞRISI
İskoçya Ulusal Partisi (SNP), İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan referandum izni çıkmaması durumunda ülke içinde ayrı bir referandum yaparak ayrılık sürecini başlatacaklarını duyurdu.

Mayıs ayında yapılacak seçimlerde zaferini ilan etmesi durumunda Nicola Sturgeon, yasal bir referanduma gidileceğini açıkladı. 11 maddelik referandum planını bugün paylaşacakları açıklanırken, anketlerde İskoçya’nın kimlik olarak kendilerini İngiliz’den çok İskoç olarak gördükleri de kaydedildi.

İngiliz Sunday Times gazetesi, Michale Gove yönetimindeki kabine bakanlarının geçen hafta toplandığını ve Birleşik Krallık’ın dağılmaması için çalışmalara başlandığını yazdı.

AB'den WhatsApp'a 50 milyon euro ceza

Mutant virüs hızla yayılıyor

Azil ihtimali azaldı

Virüse karşı büyülü iksir içen Sağlık Bakanı Kovid-19'a yakalandı

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ24 Ocak 2021 17:13

    Dünya nın sömürge devletleri vardır.bunlar çin, rusya, abd fransa ve ingiltere dir.dünya yı parsellemişler cm cm sömürüp de sömürürler.ben zannetmiyor ingiltere iskoçya ve irlanda nın kendisinden kopmasına izin vermez ve kimseninde güçü yetmez.

  • Kamil24 Ocak 2021 14:45

    '' bağımsızlık etme isteği  '' ibareye bak, biraz dikkat edelim

  • ZELİHA KARAKAŞLI24 Ocak 2021 14:00

    İngilteri öyle bir vahşi ve sinsi devlet ki.şeytan bile bunların yaptıklarını hala çöze bilmiş değildir.bence bu bölünmelere asla ne yapar yapar izin vermez.dünya daki tüm pisliklerin altında ingilitere vardır.senaryo yu ingilizler yazar abd ye oyunu oynattırır.

  • azmi24 Ocak 2021 14:53

    İngiltere ,'' üzerinde güneş batmayan imparatorluk  '' lakabını nasıl almıştır. araştırdınız mı !! Çalışmakla, her konuda bilgili olmakla. Yapmayacakları hinlik yoktur. Her ülkede kolları vardırtürlü oyunlar oynarlar. Bir yerlerde uzun süre kıpırtı yoksa bekleyin olacakların altından İngiltere vb çıkacaktır. Sen ekonomik ve siyasi açıdan güçlü olursan ,böyleleriyle de mücadelen daha sağlam olur. İşi her yönden bileceksin. Çalışacaksın yani. Bağırıp çağırmakla olmuyor

  • Nedim24 Ocak 2021 12:47

    İngiltere derin devleti çok şeytani bir  sistematiği vardır.  300 yıl öncesinin  sömürge mantığı  çok geride kalmış olsa da bunu  farklı yöntem şekillerde beceriyor!  Dolayısıyla  kitleleri harekete geçirip onları yönlendirmek için önce krize sokmak gerekir.  Tıpkı bizdeki Bıden soytarılarının  mütemadiyen   Türk devletinin kurum ve kuruluşlarına  militan benzetmesi yapmaya başlaması  olayları tetikleme gayretidir.  

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Ocak 2021 11:59

    İngilteri bu ülkeleri asırlardır sömürmekte olup, izin vereceğini hiç tahmin etmiyorum.