BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere vergi indirimine gitmeye hazırlanıyor----

İngiltere vergi indirimine gitmeye hazırlanıyor

İngiltere vergi indirimine gitmeye hazırlanıyor
06 Temmuz 2020 - 13:53 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ev satın alanlar ile bar, restoran ve diğer konaklama şirketlerinden alınan vergileri azaltarak ülke ekonomisini yeniden canlandırmaya çalışacaklarını açıkladı.

Dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan İngiltere korona virüs sırasında Mart ve Nisan aylarında ekonominin büyük bölümünün kapatılması nedeniyle %25 daraldı.

Sunak, Çarşamba günü hükümetin toparlanma politikalarının bir sonraki aşamasını açıklayacak. The Times gazetesinde yer alan habere göre önlemler vergi indirimlerini de içeriyor.

Habere göre Sunak emlak vergisi eşiğini şu anki seviyenin dört katı üzerinde olan 500,000 sterline çıkaracak. Buna göre çoğu ev satışında bir yıla kadar herhangi bir damga vergisi ödenmeyecek. Vergi indirimi sonbaharda resmi bütçe beyanında devreye alınacak.

Sunak, 4 Temmuz'da yeniden açılmaya başlayan sektördeki 2.4 milyon işin korunması adına konaklama işletmelerine geçici bir KDV indirimi yapacağını da açıklayacak. Maliye Bakanlığı The Times ve Guardian'da yer alan raporlar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Sunak korona virüs nedeniyle işsizlikte öngörülen artışı durdurmak için 133 milyar sterlin büyüklüğünde önlem başlattı. 

Önlemler içinde en büyük payı geçici olarak işten çıkarılanların maaşlarının %80'ine kadar devlet tarafından ödenmesi alıyordu. Önlemler Ekim ayında sona erecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)