BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ve Hindistan arasında 1 milyar sterlinlik anlaşma----

İngiltere ve Hindistan arasında 1 milyar sterlinlik anlaşma

İngiltere ve Hindistan arasında 1 milyar sterlinlik anlaşma
04 Mayıs 2021 - 12:29 www.finansgundem.com

İngiltere ve Hindistan arasında toplam hacmi 1 milyar sterlin olan ticaret ve yatırım anlaşmaları imzalandığı bildirildi.

İngiltere Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, anlaşmaların ileride iki ülke arasında imzalanacak bir serbest ticaret anlaşmasına zemin hazırlamasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, anlaşmalar kapsamda Hindistan'dan İngiltere'ye 533 milyon sterlinlik bir dizi yeni yatırım yapılacağı, İngiltere'de 6 bin 500 kişiye yeni istihdam alanı yaratılacağı bildirildi.

Dünyanın en büyük aşı üreticisi Hindistan Aşı Enstitüsü'nün; aşı araştırmaları, klinik testleri, aşı üretimi ve satış yapmak amacıyla İngiltere'de 240 milyon sterlin seviyesinde yatırım yapacağı belirtilen açıklamada, Enstitü'nün, halihazırda Codagenix adlı ilaç şirketiyle birlikte yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı geliştirilen burun spreyinin birinci faz denemelerini İngiltere'de yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, 2 ülke arasında ayrıca hacmi yaklaşık 446 milyon sterlin olan çeşitli ticaret anlaşmaları yapıldığı bildirildi.

Merkezi Cambridge'de olan CMR Surgical adlı tıbbi teknoloji şirketinin, cerrahlara yardımcı olacak robotik sistemleri Hindistan'a ihraç edeceği aktarılan açıklamada, bu anlaşmanın 100 milyon sterlinlik bir ihracata denk geleceği ve İngiltere'de 100 kişiye istihdam sağlayacağı kaydedildi.

İngiltere ve Hindistan arasındaki ticaret hacmi yıllık yaklaşık 23 milyar sterlin seviyesinde bulunuyor.

İngiltere'de konut fiyatları 17 yılın en yüksek artışını gösterdi

 

Hindistan'da mart ayında en az 7 milyon kişi daha işsiz kaldı

 

Petrol fiyatlarında Hindistan etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)