BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere ve AB'den Türkiye'ye kötü haber!----

İngiltere ve AB'den Türkiye'ye kötü haber!

İngiltere ve AB'den Türkiye'ye kötü haber!
03 Haziran 2021 - 21:20 www.finansgundem.com

İngiltere, Türkiye'yi 10 gün otel karantinası uygulanan 'kırmızı liste'den çıkarmazken, Avrupa Birliği de Türkiye'yi 'seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağı ülkeler listesine' yine almadı

İngiltere, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı liste"den çıkarmadı. 

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada yeşil listeye ise herhangi bir ülkenin eklenmediğini aktardı.

PORTEKİZ SARI LİSTEDE

Yeşil listede yer alan Portekiz, vaka sayısının artmasının yanı sıra artan Hindistan varyantı endişesiyle sarı listeye eklendi. Portekiz'den İngiltere'ye seyahat eden herkes 10 gün ev karantinasında kalacak.

Portekiz'in sarı listeye alınmasının ardından İşçi Partisi'nin Gölge İçişleri Bakanı Nick Thomas-Symonds, "Bu çözüm değil. Sarı listenin kendisinden kurtulmamız lazım" diye konuştu.

AB, TÜRKİYE'YE SEYAHAT EDİLMESİNİ ÖNERMİYOR

Avrupa Birliği (AB) yüksek vaka sayıları nedeniyle "riskli ülke" olarak değerlendirdiği Türkiye'yi, seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağı ülkeler listesine yine dahil etmedi.

AB Komisyonu "turuncu" listede yer alan Türkiye'ye, zorunlu haller dışında seyahat edilmesini önermiyor.

Birlik sınırları içinde 1 Temmuz'dan itibaren "Kovid-19 seyehat sertifikasının" yürürlüğe girmesinin ardından, Türkiye'den Avrupa'ya seyahat edecek yolculara kolaylık sağlanacak.

Üye ülkelerin büyükelçilerinin Çarşamba günü Brüksel'de yaptığı toplantıda Japonya'nın, zorunlu haller dışındaki seyahatlere de izin verilen ülkeler listesine alınması benimsendi.

AB ülkeleri geçen ay Avustralya, İsrail, Güney Kore, Ruanda, Tayland, Singapur ve Yeni Zelanda'nın da seyahat kısıtlamaları yumuşatılan ülkeler listesine alınmasını kararlaştırmıştı.

İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeye aldı

 

Türkiye seyahat sınırlaması uygulamayan 8 ülkeden biri

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim04 Haziran 2021 03:36

    İngiliz yönetimi çok aşağılık ve haydut karakterli ve de sinsi tiplerden oluşur.  Hiçbir şekilde bunlara itibar edilmemeli.  Bunlar  eğer turist gönderse bile kesinlikle hastalık yaymak için düzen kurarlar.  

  • Arif gsli03 Haziran 2021 23:25

    Politika, Türkiye dünyanın sevilmeyen ülkesi olabilir. Ama dünyanın TEK ASİL MİLLETİ. Dünyanım tek hümanist devleti TÜEKİYEDİR.

  • İrem03 Haziran 2021 23:11

    Gelmesinler tabi yunanistana kıbrısa gitsinler

  • atakan03 Haziran 2021 22:51

    AB Türkiye'yi riskli ülkeler içerisinde değerlendiriyor.  Turist gelmeyecek. Turist gelmeyince işsizlik çoğalacak. Turist gelmeyince  döviz  gelmeyecek. Döviz  gelmeyince cari açık yükselecek. Cari açığın yüksek olması demek dövizin yükselmesi demek. Peki vakaların yükselmesine kim sebep oldu. Vakaların yükselmesine sebep olanlar hesap vermeli.

  • Ky03 Haziran 2021 23:43

    İngiliz Ab düşmanlık yaparken içerde birlik ve beraberlik gerek şuan Türkiyedeki vaka sayıları seyehat edilmeyecek seviyede değil karar siyasi.Döviz açığını biliyorlar.İçerde birlik ve beraberlik gerek birtane ülkemiz var.Baki olan ülkemizin milletimizin varlığıdır.Mesele iç sayasi çekişmelere konu edilmemeli.Ben sağ sol siyaset bilmem.Siyaset üstü bakmak gerek konuya.

  • Berber Bekri 03 Haziran 2021 22:27

    Kıskanıyorlar gaz bulduk yaa ondan

  • AhmetK04 Haziran 2021 08:30

    A be ezık; su yabancıların yarısı karar kendi ülkenizi ve kımliğinizi sevebılsenız keske.. nedir bu asagılık kompleksi..

  • Bir yorum04 Haziran 2021 05:40

    Bir de böyle p.g.lerden kurtulsak.