BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere, Ukrayna'ya hafif tanksavar silahlar tedarik edecek----

İngiltere, Ukrayna'ya hafif tanksavar silahlar tedarik edecek

İngiltere, Ukrayna'ya hafif tanksavar silahlar tedarik edecek
17 Ocak 2022 - 23:45 www.finansgundem.com

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Londra’nın Kiev’e ‘kendini savunması’ için hafif tanksavar silahları tedarik edeceğini belirtti.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, parlamentoda yaptığı konuşmada Londra’nın Kiev’e ‘kendini savunması’ için hafif tanksavar silahları tedarik edeceğini söyledi.
Wallace, “Ukrayna'ya hafif tanksavar savunma silah sistemleri tedarik etmeye karar verdik. Bunlar stratejik silah değil ve Rusya için tehdit oluşturmuyor. Nefsi müdafaada amacıyla kullanılmak içindir” diye konuştu.
Rusya, Batı'nın ve Ukrayna'nın ‘saldırgan eylemler’ ile ilgili suçlamalarını defalarca reddederek, hiç kimseyi tehdit etmediğini ve kimseye saldırmayacağını açıklamış, ‘Rus saldırganlığı’ ile ilgili açıklamalarının ise NATO’nun Rusya sınırlarının yakınına daha fazla askeri teçhizat konuşlandırmak için bir bahane olarak kullandığını vurgulamıştı.

Kiev ve Batılı ülkeler son zamanlarda Rusya’nın Ukrayna sınırındaki ‘saldırgan eylemlerinin’ artışından endişe duyduklarını ifade ederken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın kendi topraklarında askeri birliklerini uygun gördüğü şekilde konuşlandırdığını, bunun hiç kimse için tehdit oluşturmadığını açıklamıştı.
Öte yandan Wallace, açıklamasında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu, ortak güvenlik endişelerini istişare etmek üzere önümüzdeki haftalarda Londra'yı ziyaret etme daveti götürdüğünü söyledi.

Wallace, "Rusya-NATO Konseyi, ittifakın Avrupa-Atlantik güvenliğinin çıkarları doğrultusunda Rusya ile geniş bir yelpazede diyaloğa hazır olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

NATO'dan Rusya'ya 'Ukrayna' mesajı

Kanada'dan vatandaşlarına "Ukrayna'ya seyahat" uyarısı

CIA'nın Ukrayna askerlerini eğittiği iddia edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)