BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere temassız limiti 100 sterline çıkarıyor----

İngiltere temassız limiti 100 sterline çıkarıyor

İngiltere temassız limiti 100 sterline çıkarıyor
29 Ağustos 2021 - 10:08 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde daha çok kullanılan kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler gündeme geliyor. İngiltere temassız limiti Ekim ayında 100 £ 'a yükselecek.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngilizler 15 Ekim'den itibaren 100 sterline kadar temassız ödeme yapabilecek. Limit son olarak ,nisan 2020’de 30 sterlinden 45 sterline yükseltilmişti.

45 Sterlin'den bir anda 100 sterline çıkarılmasının perde arkasında ise endüstri lobisi ve FCA danışmanlığından sonra Mart ayında yaptığı bütçe konuşmasında dikkatleri üzerine çeken Şansölye Rishi Sunak olduğu belirtiliyor.

Haziran ayında ise UK Finance, 2020 boyunca ülkede yapılan temassız ödemelerin sayısının %12 artarak 9,6 milyar ödemeye ulaştığını ve pandeminin fiziksel nakitten kitlesel pazar geçişine neden olduğunu gösteren rakamlar yayınladı.

Genel olarak, temassız ödemeler İngiltere'deki tüm ödemelerin dörtte birinden fazlasını oluştururken, nakit işlemler %35 düştü.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, dolandırıcılık riskinin artmasını gerekçe gösteren bankalar limit artışından rahatsız olurken Rishi Sunak şöyle diyor: “Temassız limiti artırmak, ister yerel mağazalarda, isterse en sevdiğiniz pub ve restoranda olsun, güvenli ve güvenli bir şekilde ödeme yapmayı her zamankinden daha kolay hale getirecek. İnsanlar ana caddeye geri döndükçe, milyonlarca ödeme daha basit hale gelecek ve perakendeciler ve alışveriş yapanlar için hoş bir destek sağlayacak."

VibePay CEO'su Luke Massie, limiti artırma hareketinin "tamamen mantıklı" olmasına rağmen, limitin yüksek olmasını dolandırıcılık olaylarında da önemli artışın yaşanacağına dikkat çekiyor.

Mastercard’a 10 milyar sterlinlik tarihi tazminat davası

 

İskoçya, adaya yerleşecek 100 kişi arıyor: 50 bin sterlin verilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)