BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleriİngiltere ‘şimdi al sonra öde’ şirketlerine savaş açıyor----

İngiltere ‘şimdi al sonra öde’ şirketlerine savaş açıyor

İngiltere ‘şimdi al sonra öde’ şirketlerine savaş açıyor
15 Şubat 2022 - 18:09 www.finansgundem.com

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) ‘şimdi al sonra öde’ hizmetleri sunan şirketlere savaş açıyor. Düzenleyici ödeme metodunun tüketicilere zarar verebileceğini söylüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin finansal düzenleme kurumu Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) ‘şimdi al sonra öde’ (BNPL) hizmeti sunan dört şirkete, tüketicilere yönelik “potansiyel zararların” tespit edilmesinin ardından sözleşmelerini değiştirme çağrısında bulundu. Düzenlemelere tabi olmayan BNPL şirketleri genellikle satış noktasında, faizsiz, kısa vadeli krediler sunarak, tüketicilerin giyim gibi perakende alışverişlerinde taksitli ödeme imkanı sağlıyor. BNPL pazarı 2020 yılında neredeyse 3 kat artışla 2,7 milyar sterline yükseldi.

Yükselişte korona virüs pandemisi nedeniyle alınan karantina önlemleriyle, birçok kişinin geçim sıkıntısı yaşaması da etkili oldu. Reuters’ın haberine göre FCA’dan yapılan açıklamada, “Clearpay, Klarna, Laybuy ve Openpay bizimle tam işbirliği içinde çalışıyor. İşbirliklerinden ve endişelerimize yönelik hamlelerinden memnuniyet duyuyoruz” dendi.

BNPL şirketleri düzenlemelere tabi olmasa da FCA İngiltere’nin tüketici hakları kanunları üzerinden şirketlere sözleşmelerini daha adil ve tüketiciler tarafından daha kolay anlaşılabilir hale getirmeleri konusunda baskı yaptı. Klarna, FCA’nın önerdiği değişiklikleri gerçekleştirdiğini açıkladı. Klarna İngiltere CEO’su Alex Marsh, “koşullarımıza yönelik herhangi bir tüketici şikayeti almadık ancak hizmetlerimizin geliştirilmesi için önerilere her zaman açığız” dedi.

FCA sektördeki tüm şirketleri tüketici koruma yükümlülüklerine uyum göstermesi gerektiğini açıkladı. Geciken ödemelerle ilgili kurallardan bir tanesi Clearpay, Laybuy ve Openpay’in isteksizce de olsa, ücret talep edilen tüketicilere bu ücretleri iade etmesine neden oldu. Laybuy daha adil, şeffaf ve kolay anlaşılabilir olması için sözleşmesini sadeleştirmek için büyük çaba gösterdiğini açıkladı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Clearpay ise oldukça az sayıdaki müşterisinin yanlışlıkla gecikme ücreti ödemek zorunda kaldığını ve etkilenen müşterilere bu ücretlerin otomatik olarak iade edileceğini söyledi. Openpay ise açıklama yapmadı. FCA Eski CEO’su Christopher Woolard, 2021’in şubat ayında BNPL hizmetlerinin tüketicilere zarar verebileceğini ve bu durumun olabildiğince çabuk düzeltilmesi gerektiğini açıkladı.

İngiltere Maliye Bakanlığı ise BNPL hizmetlerini kapsayacak bir kanun tasarısı hazırlama sözü verdi. FCA’dan yapılan açıklamada, hükümetin şirketlere yönelik düzenleme kararı almasının ardından BNPL şirketlerine uygulanacak kuralların değerlendirileceği söylendi.

Dijital ödemelerde 3 kilit güvenlik önlemi

 

Bankacılık sektöründe yüksek maaş tartışması

 

Dünyanın en çok satan NFT koleksiyonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)