BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayatİngiltere sigorta sektöründe düzenleme paniği----

İngiltere sigorta sektöründe düzenleme paniği

İngiltere sigorta sektöründe düzenleme paniği
01 Mart 2022 - 16:17 www.finansgundem.com

İngiltere’nin sigorta şirketleri, Brexit sonrası ‘Solvency II’ olarak bilinen düzenlemelerin yeniden yazılmasıyla birlikte kilit değişiklikler konusunda detay sahibi olamamaktan şikayetçi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de sigorta sektörü yöneticileri geçtiğimiz hafta, İngiltere hükümetinin Avrupa Birliği döneminden kalma düzenlemelerini yenileme planlarını memnuniyetle karşıladı. Brexit sonrası düzenlemelerde yapılacak değişiklikler, ekonomide on milyarlarca sterlinlik yatırım için yolu açmayı hedefliyor. Ancak ilk aşamada dile getirilen memnuniyetin ardından, bazı yöneticiler endişelerini ifade etmeye başladı.

Sigorta şirketleri yıllardır ‘Solvency II’ adı verilen düzenleme rejiminin değiştirilmesine yönelik lobi çalışmaları yürütüyor. Sektör liderleri, bu düzenlemelerin şirketlerin çok yüksek miktarda sermayeye sahip olmasını gerektiğini ve yatırım yapılabilecek varlıklar konusunda çok kısıtlayıcı olduğunu iddia ediyor. İngiltere hükümeti ise bu görüşlere karşı destekleyici bir tavır takınarak, Brexit sürecinde vaat edilen düzenleme yükünü hafifletme ve yeni yatırımlara yönelebilecek milyarlarca sterlinin önünü açma gibi planlarını açıkladı.

İngiltere Hazine Bakan Yardımcısı John Glen, “Solvency II sermaye yükümlülüklerinin poliçe sahiplerini koruyacak seviyelerin üzerinde olduğu konusunda hemfikiriz” dedi. Sermaye yükümlülüklerinin anlamlı bir boyutta düşürülmesinin, “mümkün olursa %10 ila %15 oranındaki düşüşlerin” planları arasında olduğunu ifade etti. Glen bu plana “Solvency UK” adının verildiğini söyledi.

Ancak hayat sigortası sektöründeki bazı yöneticiler, risk marjlarını yarı oranın üzerinde düşürmenin, diğer alanlarda yapılacak değişikliklerle etkisiz hale gelebileceğinden endişe ediyor. Pension Insurance Corporation CEO’su Tracy Blackwell Financial Times’a yaptığı açıklamada, “ilk aşamada oldukça iyimserken, detayları duymadan karar vermek istemeyen bir duruma geldim” dedi. Sektördeki endişelerin nedeni ise sigorta şirketlerinin uzun vadeli yükümlülüklerini düşürecek düzenlemelerin detayları konusunda şeffaflık olmaması.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre uzun vadeli yükümlülükler, sabit getirili varlıklardan gelen uzun vadeli nakit akışlarıyla destekleniyor. Bu varlıklar da genellikle hükümet tahvilleri ya da düşük riskli kurumsal tahviller oluyor. Bu yükümlülük, 2020 yılında sektörde sermaye seviyelerini 81 milyar sterline yükseltti.

Sigorta şirketleri Glen’in yeni düzenlemelerin kredi risklerini “daha iyi yansıtacak” şekilde oluşturulacağı yönündeki açıklamasına dikkat çekerek, bunun İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey’in dile getirdiği kilit endişelerden birine referans olduğunu söyledi.

Sektör liderleri yeni düzenlemelerin, yeni yükümlülükleri de beraberinde getirerek, risk marjlarının düşürülmesinin faydalarını ortadan kaldırabileceğinden endişeli. Blackwell, “büyük bir açıklama yaptılar, hepsi olumluydu ve bu düzenlemeden fayda göreceğimiz söylendi. Ancak şeytan ayrıntıda gizlidir” dedi.

 

Dünyanın en büyüğü! Rusya'ya hizmetlerini askıya aldı

 

ECB'den faiz beklentisi yeni yıla kaldı

 

JPMorgan’ın gizli fintek planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)