BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Rusya’yı uyardı: "Bataklığa yol açar"----

İngiltere Rusya’yı uyardı: "Bataklığa yol açar"

İngiltere Rusya’yı uyardı: Bataklığa yol açar
21 Ocak 2022 - 14:07 www.finansgundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya’ya Ukrayna konusunda gerginliği azaltma ve yapıcı görüşmeler yapma çağrısında bulunarak, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ‘korkunç bir bataklık ve can kaybına’ yol açacağı konusunda uyardı.


Son aylarda Rusya, Ukrayna sınırlarına on binlerce asker konuşlandırarak işgal korkusunu artırdı.

Savunma Bakanı Ben Wallace’ın eşlik ettiği Avustralya ziyaretinde Sidney şehrindeki Lowy Enstitüsü’nde konuşan Truss, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i büyük bir stratejik hata yapmadan önce Ukrayna konusunda geri adım atmaya çağırdı.

Truss, “Kremlin tarihten ders çıkarmadı. Sovyet-Afganistan savaşı ve Çeçenya’daki çatışma sırasında olanlara benzer şekilde, bir işgal sadece korkunç bir bataklığa ve can kaybına yol açar” dedi.

İngiliz Bakan konuşmasına şöyle devam etti;

“Herkesin adım atmasına ihtiyacımız var. Müttefiklerimizle birlikte Ukrayna’nın yanında olmaya devam edeceğiz. Rusya’yı gerilimi düşürmesi ve yapıcı tartışmalara girmesi için teşvik edeceğiz.”

Otokrasilerin Soğuk Savaş’tan beri görmediğimiz bir şekilde cesaretlendirildiğini öne süren Truss, “Diktatörlüğü dünya çapında bir hizmet olarak ihraç etmeye çalışıyorlar. Bu nedenle Belarus, Kuzey Kore ve Myanmar gibi rejimler Rusya ve Çin’i en yakın müttefikleri olarak görüyor” diye konuştu.

Truss, Avustralya ziyareti sırasında, Brexit’ın ardından ‘Küresel Britanya’ stratejisini desteklemek için Londra ve Canberra arasındaki askeri, teknolojik ve ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi umuyor.

Ukrayna, Kırım yakınlarında askeri tatbikat yaptı

 

Rusya-Ukrayna gerilimi: Türkiye'nin planına destek artıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)