BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere resesyondan kurtulamıyor----

İngiltere resesyondan kurtulamıyor

İngiltere resesyondan kurtulamıyor
25 Ocak 2013 - 12:07 www.finansgundem.com

İngiltere ekonomisi dördüncü çeyrekte beklenenden hızlı bir daralma gösterdi

İngiltere ekonomisi geçen yılın dördüncü çeyreğinde, 2012 Olimpiyat Oyunları'ndan kaynaklanan etkinin ortadan kalkması ve madencilik üretimindeki hızlı düşüşün etkisi ile, tahmin edilenden daha hızlı daraldı ve daha önce görülmemiş üç dipli resesyonun eşiğine geldi.
Ulusal İstatistik Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYİH) 2012 yılının son üç aylık döneminde yüzde 0.3 daraldı. Bloomberg News'un anketine katılan 38 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, ekonominin yüzde 0.1 daralması bekleniyordu.
İngiltere ekonomisinin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana gördüğü en derin resesyondan çıkmasının ardından, büyüme üç yılı aşkın süredir hız kazanmakta zorluk çekiyor. Öte yandan, içinde bulunduğumuz ayda ülke çapında güçlü kar yağışı, mevcut çeyrekte daralmanın daha da artma olasılığını güçlendiriyor. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, politika yapıcıların ihtiyaç duyulduğunda ilave teşvikleri uygulamaya alacağını söylemişti.
Londra'da IHS Global Insight ekonomisti Howard Archer, "GSYİH'da 4. çeyrekte görülen daralma muhtemelen kısmen olimpiyatlardan gelen desteğin sona ermesinden kaynaklandı, ancak daralmanın bu noktanın da ötesine geçeceği yolunda önemli bir endişe var," dedi ve "Ters gelişmelerin olması durumunda, ekonominin daha da daralması ve üçüncü dibini yapması çok sürmez" değerlendirmesinde bulundu.
Ekonominin dörtte üçünü kapsayan hizmet sektörü dördüncü çeyrekte önceki çeyreğe göre değişiklik göstermezken, hizmetler üzerine kamu harcamaları yüzde 0.7 ile 2008'in son çeyreğinden bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
İstatistik Ofisi, üçüncü çeyrekteki Olimpiyat Oyunları'nın ardından bazı "geri düşme" işaretlerinin de olduğuna dikkat çekti. Sanayi üretimi 2012 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 1.8 daralırken, imalat sanayindeki daralma yüzde 1.5 oldu. nşaat üretimi ise yüzde 0.3 arttı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)