BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere para bulma peşinde----

İngiltere para bulma peşinde

İngiltere para bulma peşinde
06 Ocak 2014 - 14:09 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Osbourne, seçimlerden sonra 25 milyar sterlinlik ek kesinti bulunması gerektiğini söyledi

İngiltere Maliye Bakanı George Osbourne, İngiliz ekonomisinin 25 milyar sterlin tutarında harcama kesintisi yapması gerektiğini söyledi.

İngiliz yayın organı BBC'ye konuşan Osbourne, "Seçimlerden sonra 25 milyar sterlin tutarında bir ek bir kesinti bulmamız lazım. Bu kesintileri nerelerden yapabileceğimizi bulmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Daha sonra İngiltere'nin Birmingham kentinde basın toplantısında konuşan Osbourne, İngiliz ekonomisinin son zamanlarda gelişme göstermesine rağmen, henüz zorlu sürecin tamamlanmadığını belirterek, "İşin (ekonomik iyileştirmenin) tamamlandığını söyleme için daha henüz çok erken. İşin yarısı bile tamamlanmış değil" dedi.

Osbourne, "İngiltere yılda yaklaşık 100 milyar sterlin borç alıyor ve bu paranın neredeyse yarısı her yıl boçlarımızın faizini ödemek için kullanılıyor. Daha fazla harcama kesintisi yapmak zorundayız.  Bu yüzden 2014 yılı Britanya'nın seçim yapması gereken zorlu gerçekliklerin yılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

İngiltere ekonomisi için henüz herşeyin yolunda olduğunu söylemek için erken olduğunu belirten Osbourne, "Artık en kötü olan kısmı geride kaldı, haydi eski kötü alışkanlıklarımıza geri dönelim, borçlanalım ve imkanlarımızın üzerinde harcayarak yaşayalım ve gelecek nesillerin bunu faturasını ödemesine izin mi verelim? Yoksa 'evet planımız sayesinde ekonomi iyileşiyor. Fakat daha gidilecek çok yok ve ekonomimizde halledilmesi gereken  büyük geri planda problemler var' mı diyeceğiz?" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)