BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİngiltere mutasyonuyla ilgili korkutan rapor----

İngiltere mutasyonuyla ilgili korkutan rapor

İngiltere mutasyonuyla ilgili korkutan rapor
10 Mart 2021 - 16:39 www.finansgundem.com

İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucunda, geçen yıl belirlenen daha bulaşıcı Kovid-19 varyantının diğer virüslere göre %30 ile %100 arasında daha ölümcül olduğu tespit edildi.

B.1.1.7 olarak bilinen varyantla enfekte olan kişilerle korona virüsün diğer tipleriyle enfekte olan kişilerin ölüm oranlarının kıyaslandığı bir araştırmanın sonucunda yeni mutasyonun önemli seviyede daha ölümcül olduğu belirlendi.

ŞU ANA KADAR 100'DEN FAZLA ÜLKEDE TESPİT EDİLDİ

CNNTürk'teki habere göre; B.1.1.7 varyantı geçen yıl Eylül ayında ilk defa İngiltere'de tespit edildi ve şu an 100'den fazla ülkede bulunuyor. B.1.1.7 varyantının genetik diziliminde 23 farklı mutasyon var ve bunların bir kısmı yayılmasını kolaylaştırıyor. İngiltere'de bilim insanları bu varyantın, daha önce baskın olan koronavirüs varyantlarına kıyasla %40-%70 arasında daha bulaşıcı olduğunu söylüyor.

B.1.1.7 VARYANTI 227 CAN KAYBINA YOL AÇTI

İngiliz tıp dergisi British Medical Journal'da bugün yayımlanan araştırmaya göre 54,906 koronavirüs vakasından oluşan örneklem içinde B.1.1.7 varyantı 227 kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken diğer varyantlar aynı sayıda vakadan oluşan örneklemde 141 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Bu araştırmayı yürütenlerden Exeter Üniversitesi'nde araştırmacı olan Robert Challen, "Hızla yayıldığı da göz önüne alındığında B.1.1.7 varyantı ciddiye alınması gereken bir tehdit haline geliyor" dedi.

İngiltere’de 28 Eylül’den bu yana en düşük günlük vaka

 

Fransa'da alarm! Mutasyon hızla yayılıyor...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)