BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere Merkez'i ekiple yöneteceğim----

İngiltere Merkez'i ekiple yöneteceğim

İngiltere Merkez'i ekiple yöneteceğim
22 Mayıs 2013 - 07:17 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası'nın bir sonraki başkanı Carney, bankayı tek başına değil, takım arkadaşıyla idare edeceğini söyledi

Kanada'daki deneyiminin başka ülkelere de yardımcı olabileceğini söylene İngiltere Merkez Bankası'nın bir sonraki başkanı Mark Carney, Londra'daki bankayı tek kişilik bir gösteri gibi yönetmeyeceğini ve ekip arkadaşlarının yardımını isteyeceğini söyledi.
Carney, İngiltere Merkez Bankası'nda hangi teşvik politikalarını uygulayacağı konusunda görüş vermedi ve BOE Başkanı Mervyn King'in geçtiğimiz hafta bankanın "tek kişilik bir gösteri olmadığı" görüşüne katıldı.
King'in açıklamalarının "tamamen doğru" olduğunu ifade eden Carney, bunun kurumsal oluşumun güçlerinden biri olduğunu belirterek, "İngiltere Merkez Bankası'nın çok fazla sorumluluğu var, ancak bu sorumluluklarının her biri banka başkanının da üyelerinden biri olduğu komiteler tarafından yerine getiriliyor" dedi.
Carney'nin 1 Haziran'da görevinden ayrılmasından önce Kanada Merkez Bankası Başkanı olarak yaptığı son konuşmasında büyümekte zorlanan Avrupa'nın Kanada'yı bir model olarak görebileceği konusuna odaklandı. Kanada 2008'deki küresel krizden, Carney'nin parasal teşvikleri, yerel bankaların kredi vermeyi sürdürmesi ve federal hükümetin rekor kamu işi harcamalarının desteğiyle diğer gelişmiş ülkelerden daha hızlı çıktı.
"Ortaklarımıza kıyasla Kanada'da işler yürüyor" sözleriyle dikkat çeken Carney, Kanada'nın küresel finansal krizden çabuk çıktığını ve artık ülkenin ekonomisini "düzeltmek" yerine "inşa etmesinin" gerektiğini söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)