BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere Merkez Bankası'ndan Brexit uyarısı----

İngiltere Merkez Bankası'ndan Brexit uyarısı

İngiltere Merkez Bankası'ndan Brexit uyarısı
16 Haziran 2016 - 19:55 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE), ülkede gelecek hafta yapılacak referandumdan Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde karar çıkarsa, sterlinde sert düşüşün yaşanabileceği uyarısını yaptı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), ülkede gelecek hafta yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumundan birlikten ayrılma yönünde karar çıkarsa, sterlinde sert düşüşün yaşanacağı uyarısında bulundu.

BoE'nin politika faizini yüzde 0,50'de sabit tutmasının ardından Para Politikası Kurulu tarafından konuya ilişkin bugün yapılan açıklamada, olası ayrılığın ülkedeki üretimi, enflasyonu, tüketimi ve yatırımları olumsuz etkileyeceği kaydedildi. Açıklamada, ayrılığın sadece Birleşik Krallık için değil, küresel piyasalar için de risk oluşturduğu vurgulanırken, "Sterlinin sert bir şekilde değer kaybetme ihtimali var." denildi.

Birlikten ayrılma yönünde kampanya yürütenler BoE'yi korku yaymakla ve görüş bildirerek, seçim kurallarını ihlal etmekle eleştiriyor. "Ayrılığa Oy Ver" kampanyasının direktörü Bernard Jerkin, BoE Başkanı Mark Carney'e gönderdiği mektupta, kamuoyunu yönlendirecek yorumlardan kaçınmaya çağırmıştı.

İngiltere Başbakanı David Cameron da dün verdiği bir demeçte, "olası ayrılığın ekonomi ve kamu finansmanı için zehirleyici olduğunu" söylemişti.

Bu arada, AB referandumunun belirsizliği ve son yapılan anketlerde "Brexit" yanlılarının oranının fazla çıkması, sterlinin dolar karşısında değer kaybetmesine ve yatırımların yavaşlamasına neden oluyor.

Birleşik Krallık'ta AB referandumu 23 Haziran Perşembe günü yapılacak ve halka "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)