BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Merkez Bankası yatırımcıları korkutuyor----

İngiltere Merkez Bankası yatırımcıları korkutuyor

İngiltere Merkez Bankası yatırımcıları korkutuyor
19 Haziran 2020 - 15:43 www.finansgundem.com

Yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) ölümcül virüse karşı çabuk pes etmesinden korkuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası'nın ekonomi üzerindeki şaşırtıcı biçimde zayıf hareket etmesi yatırımcılar tarafından iyi karşılanmadı.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi'nin bugünkü toplantısında piyasaların beklentilerine paralel olarak varlık alım miktarının 100 milyar GBP (124 milyar dolar) artırılması kararı çıktı. BOE, yine piyasa beklentilerine paralel olarak faizi yüzde 0,10 seviyesinde tuttu. Para Politikası Komitesi toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre faiz oranlarının değiştirilmemesi kararı 9 üyenin oy birliği ile alınırken, varlık alım programının artırılması kararı 1'e karşı 8 oyla alındı.

Nomura International’in döviz stratejisti Jordan Rochester, BOE piyasaların beklediğin yarısı kadar bile varlık alımı yapmadığını söyledi. Bu durum stratejiste göre İngiliz varlıkları üzerindeki riskleri artıracak.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine göre, ülkede kamu bankaları hariç toplam kamu borçlanması mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla 9 kat artarak toplam 52,2 milyar sterline yükseldi.

ONS açıklamasında mayıs ayı sonunda İngiltere’nin toplam kamu borcunun ise 1 trilyon 950 milyar sterline yükselerek, ilk kez ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nı geçtiği bildirildi. İngiliz ekonomisinin toplam büyüklüğü ise 1 trilyon 932 milyar sterlin.

Böylece İngiltere’nin kamu borcunun milli gelirine oranı yüzde 100,9’a yükseldi. İngiltere’nin kamu borcunun toplamı 1963 yılının mart ayında bu yana ilk kez aylık milli gelirin üzerine çıkmış oldu.

İngiltere’nin kamu borcu ekonominin büyüklüğünü aştı

BOE, faizi değiştirmedi, varlık alım miktarını yükseltti

BoE varlık alımlarını 100 milyar sterlin artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)