BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere Merkez Bankası: Korona krizi ekonominin yapısını değiştiriyor ----

İngiltere Merkez Bankası: Korona krizi ekonominin yapısını değiştiriyor

İngiltere Merkez Bankası: Korona krizi ekonominin yapısını değiştiriyor
18 Kasım 2020 - 15:28 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, korona virüs krizinin ekonominin yapısını değiştirdiğini söyledi. Aşı gelişmelerini olumlu karşılayan Bailey, aşı cephesindeki başarıların yatırımların yükselmesine neden olabileceğini açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son günlerde aşı cephesinde yaşanan gelişmeler, korona virüs tünelinin sonunda ışık göründüğünün sinyallerini verdi. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bu gelişmelerin kriz sonrasında yatırımların yükselişini tetikleyebileceğini söyledi.

Andrew Bailey, Pfizer/BioNTech ve Moderna’nın aşı testlerinin sonuçlarını olumlu karşılayarak, teşvik edici olduğunu söyledi. 

Virüse yönelik tedavi ihtimali, Bailey’e göre belirsizliğin kilit nedenlerinden birini ortadan kaldıracak ve bunun sonucunda sermaye harcamaları devam edebilecek.

Bailey, yatırımların korona virüs ve Brexit belirsizliği nedeniyle şimdi beklemede olduğunu ancak, pandeminin şokunun İngiltere’nin zayıf üretkenlik verilerine katkı sağlayabileceğini söyledi. 

CityUK Konferansı’nda konuşan Bailey, kriz insanların çalışma ve harcama biçimlerini değiştirmiş olsa da, ekonomideki yapısal değişikliğin, 1980’lerde üretimden hizmet sektörüne geçişte olduğu kadar sancılı olmayacağını ifade etti.

Ancak farklı bir konuşmada, İngiltere Merkez Bankası yetkililerinden Dave Ramsden, pandeminin ekonomi üzerinde bıraktığı hasarın boyutlarının altını çizdi. The Guardian’ın haberine göre, 

Ramsden önümüzdeki üç yılda ekonominin 490 milyar sterlinden fazla kayıp yaşayacağını ve bunun sonucunda yaşam standartlarının sert bir şekilde düşeceğini söyledi. Aynı zamanda, vergi gelirleri de, kamu harcamalarının finansmanı için kullanılacak.

Bailey, ekonomideki değişimin boyutu hakkında kimsenin kesin bir fikir sahibi olmadığını söyledi ancak kişisel tahminine göre, ekonomideki değişimler kalıcı olacak

Bailey, “düşük büyüme sürecinin tersine döndüğünü görebiliriz. Korona virüs bunun için bir tetikleyici olabilir. İkincisi, şimdi iklimin yönünü değiştirmek için gerekli değişiklikleri yaparak, odaklanmalı ve daha fazla çalışmalıyız” dedi. Açıklamasının devamında, “tüm bunlar son yıllarda gördüğümüzden daha kapsamlı bir yatırım gerektirecek ve bu yatırımların finanse edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İş verimi, saat başı her çalışanın ürettiği çıktıya verilen isim. İş verimi 2000 yılındaki finansal krizden bu yana tarihin en düşük seviyelerinde ancak Bailey, son dönemde yatırım konusundaki çekimserliğin anlaşılabilir olduğunu söyledi. Bailey, “ekonomik kuramlar, geleceğe dair belirsizliğin yükselmesinin yatırım üzerinde negatif etki oluşturduğuna işaret ediyor. Belirsizliğin çözülmesini beklemenin çekiciliğini arttırıyor” dedi. 

Açıklamasının devamında, “hem korona virüs hem de Avrupa Birliği ile gelecek ilişkileri tesis etme süreci belirsizliği yükseltti, bunu anketlerde de görüyoruz ve tüm bunlar yatırıma engel oldu” ifadelerini kullandı.

Aşı cephesindeki gelişmeler Bailey’e göre “teşvik edici.” Bailey, “elbette yapılacak çok iş, atılacak önemli adımlar ve toplanacak kanıtlar var ancak bu büyük bir adım ve belirsizlik seviyesini düşürmede önemli bir rol oynayacak” dedi. Açıklamasının devamında, 

“şimdi tünelin sonunda bir ışık görebiliyorsak, ekonomilerin gelecekteki durumları hakkında önemli sorulara daha fazla odaklanmalıyız. Korona virüsün mirası ne olacak ve gerekli yapısal değişiklikleri desteklemek ve öncelemek için neler yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

1980’li yıllarda ve 1990’ların başında, fabrikalar ve kömür madenleri kapanırken, İngiltere’de uzun süreli işsizliğin hızla arttığı dönemi hatırlatan Bailey, tarihin tekerrür etmeyeceğini söyledi. Bailey, “korona virüsün 1980’ler ve 90’larda gördüğümüz sektörler arası değişime yol açacağına inanmıyorum” dedi. Ramsden, şimdi işsiz kalanların, geçmiştekilere kıyasla başka işlerde kolayca değerlendirilebilecek vasıflara sahip olduğunu söyledi.

İngiltere MB: Pandemi ve Brexit bahane olamaz!

 

Gates: Eski ofis yaşamınızı unutun!

 

Avrupa bankaları üçüncü çeyrekte ABD’li rakiplerini solladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)