BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere Merkez Bankası faizi değiştirmedi----

İngiltere Merkez Bankası faizi değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası faizi değiştirmedi
02 Mayıs 2019 - 14:55 www.finansgundem.com

Banka politika faizini değiştirmeyerek % 0.75'te tuttu

İngiltere Merkez Bankası politika faizini beklendiği gibi değiştirmeyerek % 0.75'te tuttu. Banka, varlık alım programını da 435 milyar sterlin olarak bıraktı. Karar oybirliğiyle alındı.

Banka bu sene için büyüme beklentisini Şubat ayındaki %1.2 seviyesinden %1.5'e yükseltti. 2020 ve 2021 yılı beklentileri de yükseltildi.

Halihazırda 40 yılın en düşük seviyesinde olan işsizlik oranının da daha fazla düşeceği belirtildi. Brexit'in para politikası görünümünde belirsizlik oluşturduğu belirtildi. Açıklamada büyümeye dair "Büyüme patikası önceki beklentilerden bir miktar daha güçlü, ancak potansiyelinin de altında" ifadeleri yer aldı.

Brexit'in Ekim ayına ertelenmesinden beri ilk faiz toplantısını gerçekleştiren Banka, 2008'deki finansal krizden bu yana iki kez faiz artırdı. Brexit'e ilişkin belirsizlikler bankanın Faiz artırmakta isteksiz olmasındaki en önemli etkenlerden biri.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)