BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'İngiltere MB spekülasyonlara karşı açıklama yapmalı'----

'İngiltere MB spekülasyonlara karşı açıklama yapmalı'

'İngiltere MB spekülasyonlara karşı açıklama yapmalı'
17 Eylül 2021 - 13:37 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) piyasadaki faiz artırımı spekülasyonunun aşırıya kaçıp kaçmadığı sinyali vermesi gerekebilir

Aberdeen Standard Investments analistlerine göre, para piyasalarında ve İngiliz devlet tahvili piyasalarında BOE'nin gelecek yıl bir  faiz artırımına gitmesi olasılığının artığı spekülasyonu fiyatlanıyor.

Analistler, bu spekülasyonun sürmesi halinde BoE'nin gelecek hafta piyasalara cari spekülasyonun aşırıya kaçıp kaçmadığının sinyalini vermesi gerektiğini de ifade ettiler.

Aberdeen Stardard Investments'ın bugün yayınladığı raporda, "BOE'nin  gelecek yıl faiz artırımına başlayacağı spekülasyonu büyüyor. Ancak, cari yüksek enflasyonun geçici olacağını düşünüyoruz. Kısa çalışma ödeneği uygulamasının sona ermesi ile işsizliğinde yükselmesini  bekliyoruz. BOE, cari spekülasyonun aşırıya kaçtığı sonucuna varır ise gelecek hafta piyasalara sinyal vermesi gerekebilir" ifadelerine yer verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)