BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere MB negatif faiz seçeneğini değerlendiriyor----

İngiltere MB negatif faiz seçeneğini değerlendiriyor

İngiltere MB negatif faiz seçeneğini değerlendiriyor
17 Mayıs 2020 - 13:25 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası baş ekonomisti Andrew Haldane, diğer seçenekler arasında negatif faizi de değerlendirdiklerini söyledi

Telegraph gazetesinin haberine göre İngiltere Merkez Bankası (BoE) baş ekonomisti Andrew Haldane, bankanın ekonomik daralmayla mücadelede diğer seçenekler arasında negatif faizi de değerlendirdiklerini söyledi.

Haldane'in "Biraz daha acil olarak bakmamız gerekecek -ve baktığımız- bir şey." dediği belirtilen habere göre BoE baş ekonomisti bankanın tahvil alımlarını genişletme gibi diğer seçeneklerinin de olduğunu belirtti.

Haldane'in yorumları, BoE Başkanı Andrew Bailey'nin geçen haftaki açıklamalarıyla çelişiyor. Bailey, geçen hafta bir internet toplantısında negatif faizlerin ciddi olarak düşünülmüş bir şey olmadığı söyledi. Ancak hiçbir seçeneği sonsuza kadar ihtimal dışı bırakmamanın önemli olduğunu ekledi.

"Parasal genişleme ile hazine ve şirket tahvili tarafında prensip olarak yapabileceğimiz daha fazla şey var." diyen Haldane, diğer merkez bankalarına bakıldığında risk görünümüne göre tahvil alımlarının artırılabileceğini ekledi.

BoE baş ekonomisti bankanın bunlardan herhangi birini uygulamaya hazır olduğunu ima etmediğini, ancak ihtiyaç halinde uygulama üzere birkaç yıldır tüm seçenekleri değerlendirdiklerinin altını çizdi.

Ticarete 'sanal fuar' damga vuracak

​İngiltere’de milyarder kadınların sayısı 25’e yükseldi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)