BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralarİngiltere, kripto parayı kumar olarak düzenlemek istiyor----

İngiltere, kripto parayı kumar olarak düzenlemek istiyor

İngiltere, kripto parayı kumar olarak düzenlemek istiyor
17 Mayıs 2023 - 08:43 www.finansgundem.com

İngiltere'de parlamento komitesi, tüketiciler için tehlikeler yarattığı için kripto paranın kumar olarak düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor.

İngiltere'de milletvekillerinden oluşan bir panel çarşamba günü yayınladığı bir raporda, Bitcoin ether ve diğer kripto para birimlerinin dolandırıcılar tarafından potansiyel olarak kullanıldıkları ve tüketiciler için önemli riskler oluşturdukları göz önüne alındığında kumar olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere, şu anda yalnızca kara para aklamayı önleme önlemlerine uyan kripto varlıklar için ilk kuralları getirmeyi planlıyor.

Parlamentonun hazine komitesinin hazırladığı rapora göre, Bitcoin ve ether tüm kripto varlıkların üçte ikisini oluşturuyor ve herhangi bir para birimi veya varlık tarafından desteklenmiyor, bu da fiyatlarda oynaklığa ve bunlara yatırılan tüm paranın silinme potansiyeline yol açıyor.

Perakende ticaretin ve desteklenmeyen kripto para birimlerine yatırımın düzenlenmesi, tüketicilerin faaliyetin olduğundan daha güvenli olduğunu veya olmadığında korunduğunu düşünmelerine yol açan bir "hale" etkisi yaratabilir.

Raporda, "Bu nedenle, Hükümetin, belirtilen 'aynı risk, aynı düzenleyici sonuç' ilkesiyle tutarlı olarak, perakende ticareti ve desteksiz kripto varlıklardaki yatırım faaliyetini bir finansal hizmet yerine kumar olarak düzenlemesini şiddetle tavsiye ediyoruz" denildi.

İngiltere'de kripto para sektörüne yeni kurallar

 

İngiltere'de kriptolara düzenleme yolda

 

AB'den kriptolara 'vergi' hamlesi

 

AB'de kripto hareketlerini takibe alacak yasa onaylandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)