BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere, KOVID-19'un tedavisinde yeni bir ilaca onay verdi----

İngiltere, KOVID-19'un tedavisinde yeni bir ilaca onay verdi

İngiltere, KOVID-19'un tedavisinde yeni bir ilaca onay verdi
02 Aralık 2021 - 14:03 www.finansgundem.com

İngiltere'de, yeni tip korona virüs nedeniyle hastaneye yatış ve ölüm ihtimalini yüzde 79 azalttığı tespit edilen monoklonal antikor ilacı Xevudy'nin kullanımına onay verildi.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumundan (MHRA) yapılan açıklamada, Xevudy'nin, hafif ila orta şiddette KOVID-19 enfeksiyonu olan ve ciddi hastalık geliştirme riski yüksek kişilerde hastaneye yatış ve ölüm riskini azaltmada güvenli ve etkili olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Xevudy'nin, KOVID-19 tedavisi için geliştirilen "Ronapreve" adlı monoklonal antikordan sonra onaylanan ikinci monoklonal antikor tedavisi olduğuna işaret edildi.

GSK ile Vir Biotechnology tarafından geliştirilen bu ilacın, enfeksiyonun erken evrelerinde alındığında daha etkili olduğu belirtilen açıklamada, bu nedenle MHRA'nın, ilacı mümkün olan en kısa sürede ve semptom başlangıcından sonraki beş gün içinde kullanılmasını önerdiği belirtildi.

Açıklamada, "Bir klinik çalışmada, semptomatik KOVID-19 enfeksiyonu olan yüksek risk taşıyan erişkinlerde tek doz monoklonal antikorun hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 79 azalttığı belirlendi" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca ilacın 12 yaş ve üzeri, 40 kilogramdan fazla olan kişiler için onaylandığının altı çizildi.

"Omikron varyantına karşı ne kadar etkili olduğunu yakından izleyeceğiz"

Sağlık Bakanı Sajid Javid de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, MHRA'nın, KOVID-19'a karşı yeni bir tedaviyi onaylandığını belirterek, "Xevudy'nin Omikron varyantına karşı ne kadar etkili olduğunu yakından izleyeceğiz ve NHS ile dağıtım planları üzerinde çalışacağız" dedi. 

Omicron varyantı tam doz korona virüs aşısı olanlar için ne anlama geliyor?

 

AB'den korona virüs uyarısı: Dördüncü dalga başladı

 

Omikron varyantı hangi ülkelerde tespit edildi?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.02 Aralık 2021 14:44

    X EVUDY ADINI VERDIKLERİ İLACIN İSMİ EYYÜB/EYYUB/EYYÜP İSMİNE NE KADAR DA ÇOK BENZİYOR DEĞİL Mİ?

  • Erol g.02 Aralık 2021 14:32

    KUTSAL KITABIMIZ KUR'AN SAD SURESİ 41 42 43 AYETLERİYLE SALİH/SABIRLI EYYÜB'ÜN VE AİLESİNİN HASTALIĞININ NASIL TEDAVİ EDİLECEĞİNİ ONLARA VE BÜTÜN İNSANLARA ŞİFA OLSUN DİYE BİLDİRMİŞTİR İLAÇ BULUNSA ZENGİNLER SATIN ALIR/ALABİLİR DİĞER YOKSUL İNSANLAR NE OLACAK ? YOKSUL İNSANLARA İLAÇSIZ NASIL TEDAVİ OLABILECEKLERİ MÜSLÜMAN DİN GÖREVLİLERİNCE ÖĞRETİLMELİDIR