BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere karantinaya aşı kriteri getirdi----

İngiltere karantinaya aşı kriteri getirdi

İngiltere karantinaya aşı kriteri getirdi
28 Temmuz 2021 - 16:25 www.finansgundem.com

ABD ve Avrupa Birliği’nden İngiltere’ye seyahat edecek kişilerin, iki doz korona virüs aşısı oldukları takdirde 10 gün karantina zorunluluğu kaldırıldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ve Avrupa Birliği’nden İngiltere’ye seyahat edenlerin, iki doz korona virüs aşısı oldukları takdirde 10 günlük zorunlu karantina uygulamasının kaldırılacağı açıklandı. ABD vatandaşlarının aşı geçmişlerini belgeleyen bir aşı kartına sahip olması gerekirken Avrupa Birliği vatandaşlarının aşılarını olduklarına dair blokta uygulanan “yeşil pasaport”larını kullanarak kanıtlayabileceği öğrenildi.

Duyuru çarşamba günü üst düzey kabine bakanlarının gerçekleştirdiği toplantının ardından yapıldı. SkyNews’in haberine göre konuyla ilgili detaylı bir açıklama daha sonra yapılacak. Havayolu şirketleri de bundan önce hükümetin iki doz aşısını olan ABD ve Avrupa Birliği vatandaşları için kolaylık sağlaması konusunda baskı yapıyordu.

British Airways, Virgin Atlantic ve Heathrow Airport da yakın zamanda yapılan bir denemenin, uluslararası seyahatlerin daha da kolaylaştırılmasının güvenli olduğunu gösterdiğini öne sürdü. Uygulanan 10 günlük pilot programda ABD ve Avrupa Birliği’nden seyahat eden ve aşı kartları olan yolcuların sınırda etkin bir şekilde denetlendiği görüldü. Şimdi bu bölgelerden gelen yolcuların 10 günlük karantina zorunluluğunun kalkması için iki doz korona virüs aşısı olması gerekiyor.

Ancak İngiliz hükümeti uluslararası seyahat kurallarını bu ayın sonunda yeniden gözden geçirecek. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bakanların ABD’deki mevkidaşlarıyla iki ülke arasında oluşturulacak potansiyel bir seyahat koridoru üzerinde görüştüklerini doğruladı. Johnson ABD vatandaşlarının İngiltere’ye pandemi öncesinde olduğu gibi “serbestçe” gelebilmesini istediğini ekledi.

Ancak muhalefet lideri Angela Rayner bu hamleyi “sorumsuzca” bulduğunu açıkladı. Rayner açıklamasında, “Delta varyantının bu ülkeye geldiğini ve bazı kısıtlamaların kaldırılmasını erteleyerek burada vaka sayılarının artmasına neden olduğunu biliyoruz” ifadesini kullandı. Açıklamasının devamında, “iki doz aşı olan kişilerin de virüsü kapabileceğini de biliyoruz bu nedenle test uygulaması da oldukça önemli ve hayati” dedi.

Bazı kabine üyeleri ise Avrupa Birliği’nde birçok ülkenin ABD vatandaşlarına şimdi karantinasız seyahat hakkı tanımasıyla birlikte Londra’nın turizm alanında rekabet avantajının kaybolabileceğinden endişe edildiğini söyledi.

Bir ülke daha 12 yaş altına aşı izni verdi

 

Türkiye'de aşı zorunlu olur mu?

 

O ülkede yetişkin nüfusun yüzde 90'ı aşılandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)