BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere Hazinesi kötü banka kuracak----

İngiltere Hazinesi kötü banka kuracak

İngiltere Hazinesi kötü banka kuracak
18 Mayıs 2020 - 17:49 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde yara alan önemli İngiliz şirketlerini kurtarmak için İngiltere Hazinesi yeni bir banka kurmaya hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Hazinesi ülke için önemli firmaların Kovid-19 krizi nedeniyle başarısız performans gösterebileceği korkusuyla kefaretli işletmelerin hisselerini tutabilmek için “kötü banka” olarak adlandırılan planı değerlendiriyorlar.

Erken bir safhada olan plan, vergi mükellefleri için değer telafi etmelerini sağlayacak bir "varlık çözümü" planı oluşturmaktan egemen bir varlık fonuna kadar uzanıyor. Planlar, işçi partisi hükümetinin 2008 mali krizi sırasında İngiliz bankaları Northern Rock ve Bradford & Bingley'in çöküşünün ardından Birleşik Krallık Finansal Yatırımları (UKFI) adıyla batık bankaların ipotek defterlerini yönetmek için kurulan “kötü banka”yı hatırlatıyor.

UKFI'yi devralan ve devletin NatWest'teki hissesini yöneten Hazine'nin bir kolu olan İngiltere Hükümeti Yatırımları, planlara öncülük ediyor. The Times kaynakları, olası yapılar konusunda Londra’nın üst düzey bankacılarıyla görüşmelerde bulunulduğunu belirtiyor.

Bakanlar kamulaştırma konusunda son derece temkinli. İngiltere kabinesinin şimdiye kadar ticari senetleri ve küçük işletme kredi planlarının destekledi. Ancak son planlar, kriz nedeniyle daha öncesinde sağlıklı olarak bilinen şirketlerin devlet olan borçlarını ödeyemeyebilecek duruma gelebileceğini ve toplu işten çıkarma riskinin söz konusu olabileceğinin kabul edilmesi anlamına geldiğini gösteriyor. British Airways ve Rolls-Royce gibi şirketler, havayolu sektöründeki düşüşü atlatmak için milyarlarca sterlinlik borç toplarken, devlet son çare haline gelebilir ve toparlanmanın umulduğundan daha yavaş olması halinde özkaynağa dönüştürülebilecek borç sağlanabilir.

Amerika Birleşik Devletleri Örneği

2008 Finansal Krizi sırasında General Motors ve Chrysler hisselerini alan Amerika'nın Sorunlu Varlık Yardım Programı (TARP) da bir yol haritası olarak izlenebilir.

İngiltere Hazinesi, diğer tüm finansman seçeneklerini tüketen ulusal açıdan önemli şirketlere son çare olmayı düşünüyor. Jaguar Land Rover ve Tata Steel gibi dev şirketler mevcut devlet kredi planları için uygun değildir. Kaynaklar, kurtarma kredisi nakdi karşılığında hükümetin tercih hisseleri ve cezai faiz oranları talep etme olasılığının yüksek olduğunu ifade ediyor.

The Times kaynaklarından birisi “Hükümet en sonunda muhtemelen bir hisse sahibi olarak masada yerini alacak” ifadelerini kullanıyor. “Bu çok ısmarlama bir mekanizma olmak zorunda”
İngiltere Hazinesi konuyla ilgili vermekten kaçındı.

Kaynaklar, egemen bir varlık fonunun çok karmaşık olabileceğini ve büyük olasılıkla bir varlık çözüm planının çok daha yakın olduğunu söylediler.

İspanya Merkez Bankası'ndan "derin ekonomik daralma" uyarısı

 

New York borsası yükselişle açıldı

 

TCMB Olağan Genel Kurulu yapıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)