BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere fintek yarışında Wall Street’i geride bıraktı ----

İngiltere fintek yarışında Wall Street’i geride bıraktı

İngiltere fintek yarışında Wall Street’i geride bıraktı
03 Kasım 2020 - 15:14 www.finansgundem.com

Amazon’un eski üst düzey yöneticisi Ossama Soliman, İngiltere’nin fintek yarışında Wall Street’i neden geride bıraktığını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eğer ABD’nin düzenleyicileri Wall Street bankalarında inovasyonu arttırmak için daha sıkı çalışmazsa, Londra zirvedeki fintek yeteneklerini çekmek için savaşı kazanacak. Bu Amazon’un İş Kredisi Eski Müdürü Ossama Soliman’ın bir uyarısı. Soliman yakın zamanda, Amazon’dan ayrılarak, Londra merkezli fintek startup şirketi TrueLayer’a Baş Ürün Müdürü olarak katıldı.

Soliman, “ABD’de düzenleyicilerin çok farklı hedefleri var ve finansal inovasyonu teşvik etmek önceliklerden biri değil” dedi. Açıklamasının devamında “İngiltere’nin finansal denetim kurumu FCA, Londra’da fintek patlamasından önce bile bankalarda çok fazla inovasyon olmasının nedeni” ifadesini kullandı.

Finansal Yürütme Kurumu (FCA) Eylül ayında, şirketler için yeni bir test ortamı oluşturdu. Burada özellikle korona virüs pandemisiyle ilgili konulara değinen fikirlerin başvuruları kabul ediliyor. FCA’nın uzun süredir var olan programına, finansal hizmetlerini dönüştürmek isteyen her şirket başvurabiliyor.

Soliman Financial News’e yaptığı açıklamada, FCA’nın,

“trend belirlemede en iyisi ve en azından finansal merkezlerde yenilikçi” olma yönündeki tanınırlığının, Amazon’un Londra ofisinde çalışma planlarından vazgeçmesine ve İngiltere merkezli bir startup şirketine geçmesine neden olduğunu söyledi.

Soliman, “Amazon’un hareket ettiği hızda hareket etmek istiyorum” dedi. Açıklamasının devamında, “gelip, büyük bir şeyin inşasına katkıda bulunmak istiyorum” ifadesini kullandı.

Singapur merkezli Temasek ve Çin’in teknoloji devi Tencent’in desteklediği TrueLayer, fintek şirketlerine, varlık yöneticilerine ve diğer şirketlerin İngiltere’nin dokuz büyük bankasının transfer verilerine erişim sağlayabilmesine olanak tanımak için açık bankacılık düzenlemesi kullanan bir yazılım üretiyor.

Açık bankacılık kullanımı, Ocak ayından bu yana iki kat büyüyerek 160,000 kullanıcıya ulaştı. Ancak İngiltere’nin en büyük bankalarının kurallara uyması gerekirken, Avrupa gibi diğer bölgelerdeki bankaların standartları nasıl yorumlayabileceklerine karar verme imkanı var.

Soliman, açık bankacılığın, gelecekte finansal hizmetler için büyük faydaları olacağına inanıyor. Soliman, “umut ediyorum ki, kısa bir süre sonra, finansın her bir biriminin bir uygulama programlama arayüzü (API) olacak ve bunları farklı şekillerde, yeniden düzenleyebileceğiz” dedi. Açıklamasının devamında, “eğer bunu kolaylaştırırsanız, tüm katılımcıların ve finansla ilgili her şeyin, daha hızlı, daha ucuza ve daha iyi gelişmesini sağlayabilirsiniz. Bu beni heyecanlandırıyor ve bence, sektördeki yerlerinden bağımsız olarak herkes bunun faydasını görecek” ifadesini kullandı.

Deutsche Bank Trump’tan kurtulmak istiyor

 

Sterlin Biden'a geç tepki verir

 

Londralı bankacılar ikinci karantina için ne dedi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)