BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi yüzde 1.1 büyüdü----

İngiltere ekonomisi yüzde 1.1 büyüdü

İngiltere ekonomisi yüzde 1.1 büyüdü
12 Kasım 2020 - 12:05 www.finansgundem.com

İngiltere'nin gayri safi yurt içi hasılası eylül ayında aylık bazda yüzde 1,1 arttı.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ülke ekonomisi eylül ayında aylık yüzde 1,1, ve eylül ayına kadar olan üç aylık dönemde yüzde 15,5 büyürken, Kovid-19 salgınının etkilerinin görülmeye başladığı şubat ayına göre yüzde 8,2 düştü.

ONS açıklamasında, normalden yüksek düzeyde olan belirsizliklerin ekonomik toparlanmanın tam olarak gerçekleşmesini yavaşlattığı belirtildi.

Ülkenin sanayi üretimi de eylülde yüzde 0,5 yükseldi. İmalat çıktıları yüzde 0,2 artarken, imalata dair 13 alt sektörden 10'unda iyileşme görüldü.

İngiltere ticaret fazlası eylül ayına kadar olan üç aylık dönemde 3,4 milyar sterlin azalarak, 4,2 milyar sterline geriledi. Para dışı altın ve diğer değerli metaller hariç tutulduğunda, ticaret dengesi 3,6 milyar sterlin azalışla 600 milyon sterlin açık verdi.

Yılın üçüncü çeyreğinde İngiltere'ın ihracatı 15,1 milyar sterlin artarken, ithalatı 15,9 milyar sterlin arttı.

Takas hizmetleri fazlası 1 milyar sterlin azalarak 29,1 milyar sterline gerilerken, hizmet ihracatı 300 milyon sterlin azalırken, ithalatı 700 milyon sterlin arttı.

ONS açıklamasında İngiltere'ın toplam ticaret fazlası mallarda görülen açığın artması ile azaldığı belirtilirken, mallar ticaretinde açığının 2,4 milyar sterlin artışla 24,9 milyar sterline yükseldiği belirtildi.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ekonomik toparlanmanın yaz aylarına göre yavaşladığını belirtti ve ekledi, "Öncelik istihdamı korumada ancak zor zamanlar devam ediyor. Kovid-19 salgını ile mücadelede desteklere devam edeceğiz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)