BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi toparlanıyor----

İngiltere ekonomisi toparlanıyor

İngiltere ekonomisi toparlanıyor
21 Mayıs 2021 - 11:45 www.finansgundem.com

İngiltere'nin imalat sektöründeki büyüme mayıs ayında hızlanmaya devam ederek 19 yılın zirvesine yükselirken, hizmet sektörü de mayıs ayında 0,8 puan artışla 61,8 puana yükselerek 7,5 yılın en yüksek düzeyine yükseldi.

İngiltere'de IHS Markit ve CIPS Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), bir ay önce kaydedilen 60,9'dan mayısta 66,1'e yükseldi ve 1992 yılında kaydedilen 61 puandan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ülkede hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) mayıs ayında 0,8 puan artışla 61,8 puana yükselerek 7,5 yılın en yüksek düzeyine yükseldi.

Önümüzdeki 12 ay için iş beklentileri, düşük tempolu beklentileri dile getiren küçük firmaların azınlığı arasında, bu esas olarak Brexit ile ilgili sorunlara atfedildi. Bazı firmalar, uzun süreli uluslararası seyahat kısıtlamaları olasılığı hakkındaki endişeleri de dile getirdi. Bununla birlikte, gelecekteki kilitlenmeler ve Kovid-19'un ticari faaliyetler üzerindeki olumsuz etkisi ile ilgili endişelerde kayda değer bir azalma vardı.

Bileşik PMI mayıs ayında 1,3 puanlık artışla 62 puana yükseldi.

IHS Markit Direktörü Rob Dobson, " “İngiltere, ekonomi yeniden açılırken eşi görülmemiş bir büyüme atağı yaşıyor. Mallara yönelik küresel talep canlanmaya devam ettikçe ve hizmet sektörü, ekonominin açılması daha fazla işletmenin ticaret yapmasına izin verdiği için rekor düzeyde büyüme bildirdikçe fabrika siparişleri rekor bir hızla artıyor. Bu arada, pandeminin etkisine ilişkin endişeler azalmaya devam ederken, iş dünyası güveni tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı” dedi.

Avrupa’da açılmalar hizmet sektörüne yaradı

Hizmet zirvede, imalat geriledi

Fransa'da ekonomik toparlanma sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)