BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Dışişleri Bakanı'ndan Taliban açıklaması----

İngiltere Dışişleri Bakanı'ndan Taliban açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanı'ndan Taliban açıklaması
17 Ağustos 2021 - 17:51 www.finansgundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Afganistan'da Taliban'ın iktidarı ele geçirdiğini ve şimdi bu gerçekle başa çıkmaları gerektiğini belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Sky News'e yaptığı açıklamada, "Mesajımız şu, Afganistan asla Batı'ya karşı terörist saldırılar başlatmak için kullanılmamalı." dedi. Tüm diplomatik ve ekonomik yaptırım önlemleri yardımıyla ellerinden gelen her şeyi yapmak istediklerini söyleyen Raab, hatta Taliban'ı ılımlı hale getirmeye ve yeni rejim üzerinde bir tür olumlu etki oluşturmaya çalışılması gerektiğini ifade etti.

"GERÇEKLE BAŞA ÇIKMAK GEREKİYOR"

Yeni geçiş hükümetinin sadece Taliban'dan oluşmaması için Doha merkezli Taliban'ın siyasi komisyonuyla görüşmelerin halen sürdüğünü belirten Raab, Taliban'a güvenilemeyeceğini ancak verdikleri sözlerin de test edilmesi gerektiğini kaydetti. Raab, Taliban'ın bir haydut grubu olduğu yönündeki görüşe karşı çıkmayacağını belirterek, "Ama şimdi iktidardalar ve şimdi bu gerçekle başa çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

İngiliz Bakan, BBC'ye yaptığı açıklamada ise Taliban'la bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, "Hayır, öngörülebilir bir gelecekte değil ama her zaman bir tür diyaloğumuz oldu." dedi.

NATO'dan Afganistan açıklaması

İran'ın Afganistan ile ilişkileri değişmiyor

'ABD'nin Afganistan'ı istila etmesi kötü bir fikirdi'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)