BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere bunu konuşuyor, marulun Truss zaferi!----

İngiltere bunu konuşuyor, marulun Truss zaferi!

İngiltere bunu konuşuyor, marulun Truss zaferi!
21 Ekim 2022 - 07:24 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Liz Truss göreve gelmesinden 45 gün sonra istifa ettiğini açıklaması sonrası İngilizler 'marul' zaferini konuşuyor.

Bir İngiliz haber sitesi, İngiltere Başbakan Liz Truss'u marulla yarıştırmış ve başbakanın sebze çürümeden önce işini kaybedip kaybetmeyeceğine dair canlı yayın açmıştı. Truss ise bugün istifasını açıkladı. İstifa ile birlikte marul-Truss savaşının kazananı marul oldu.

Tartışma, dergi makalesi ile başladı

The Economist dergisi geçtiğimiz hafta yayınlanan "Iceberg Lady" başlıklı haberde Truss'ı 'bir marulun raf ömrüne sahip' olarak nitelendirmişti.

Bu örnekten ilham alan İngiliz Daily Star da, geçtiğimiz Cuma günü Truss'un bir fotoğrafının yanına, bir marulu koyarak canlı yayın açtı.

İlk 5 saatte 50 binden fazla beğeni toplayan yayın paylaşımında "Hangisi daha uzun süre dayanır?" diye soruldu.

Canlı yayın Cuma gününden bu yana devam ederken, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın kuralları teknik olarak ihlal ettiği gerekçesiyle görevinden ayrılmasıyla 30 binden fazla kişi marul ile Truss'ın 'çekişmesinin' takipçisi oldu.

Bugün ise Truss'ın istifasını açıklamasından sonra 40 binden fazla kişi marulu 'tebrik' etti.

45 gün sonra görevi bıraktı

İngiltere Başbakanı Liz Truss, istifasını Kral 3. Charles'a sunarak 45 gün sonra görevi bıraktı ve İngiltere tarihinde en kısa süre başbakan olarak görev yapan isim olarak kayıtlara geçti.

İngiltere'de Boris Johnson'ın istifasının ardından 5 Eylül'de başbakanlık koltuğuna oturan Liz Truss, piyasaları sarsan tartışmalı ekonomi politikasından geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Truss'ın, Maliye Bakanı KwasiKwarteng'i görevden alarak yerine getirdiği Jeremy Hunt'ın ekonomide dizginleri ele alması, başbakanın görevde kalmak için güvenirliğinin kalmadığı tartışmalarına yol açmıştı.

2 Bakan da istifa etmişti

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın 43 gün önce atadığı İçişleri Bakanı Braverman, kuralları teknik olarak ihlal ettiği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Böylelikle Braverman, 1834'te 30 gün sonra görevi bırakan 1. Wellington Dükü Arthur Wellesley'den sonra en kısa süre görevde kalan içişleri bakanı oldu.

Braverman, 13 Şubat 2020'den, İçişleri Bakanı olarak atandığı 6 Eylül tarihine kadar İngiltere Başsavcısı olarak görev yapmıştı.

Başbakan Truss’ın, 14 Ekim’de görevden aldığı Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng ise 38 gün görevde kalmıştı.

Bu gelişme sonrasında Liz Truss'un başbakanlığı tekrar sorgulanmıştı. Göreve geldiğinden bu yana eleştirilerin hedefi olan İngiltere Başbakanı Liz Truss da bugün Kral'a istifasını sunduğunu açıkladı. 

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ı istifaya getiren süreç

 

İngiltere Başbakanı Liz Truss görevinden istifa etti

 

Truss'un ekonomi politikası alay konusu oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)