BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere borç batağında----

İngiltere borç batağında

İngiltere borç batağında
22 Mayıs 2020 - 17:26 www.finansgundem.com

İngiltere’de korona virüs salgınının etkileriyle rekor seviyelere ulaşan kamu borçlanması hükümetin nisan ayı mali durumunu çok daha kötü seviyelere getirdi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sürecinde yapılan hükümet yardımları İngiliz Hükümeti’ne pahalıya patladı. Nisan ayında özel sektörün net borçlanması 62,1 milyar sterlini buldu. Bu rakam geçen seneki nisan ayı rakamlarına göre 51,1 milyar sterlin daha fazla.

İngiltere Ulusal İstatistik Dairesi’nden (ONS) yapılan açıklamada halk sağlığını korumak için getirilen tedbirlerin ve bu süreçte işletmeleri ve haneleri desteklemek için yeni hükümet politikalarının getirilmesinin İngiltere'deki kamu maliyesinin durumu üzerinde "önemli bir etki" bıraktığı belirtildi.

Maliye Bakanı Rishi Sunak kredi planlarının ve izne çıkarılan vatandaşlarının %80’inin hükümet tarafından ödenmesinin maliyetinin bu sene içerisinde 300 milyar sterlini bulacağı hesaplandı.
ONS kovid önlemlerinin tüm etkilerinin paylaştıkları verilerde açıklanmadığını konusunda da uyarıda bulundu.

Hükümetin borçlanması gereken miktar, vatandaşlardan ve işletmelerden aldığı vergi miktarından büyük ölçüde etkilendi. Vergi gelirlerindeki bu düşüş büyük oranda şirket karlarındaki çöküş ve vergilerin ertelenmesine izin veren hükümet planlarından kaynaklandı.

ONB yetkilileri özel sektör kamu borçlanması ölçütlerinin normalden çok daha fazla güvenilmez hale geldiğini ve vatandaşların vergi gelirlerine daha az bağılı olan merkezi hükümet net nakit gereksinimine odaklanmasına neden olduğu konusunda uyardı.

Merkezi hükümet net nakit gereksinimi rakamlarında da 1984 tarihinden beridir en ciddi yükseliş olan 62,5 milyar sterlinlik artışla 73,3 milyar sterlin olarak kaydedildi.

Kamu sektörünün net borcu geçen yılın aynı ayına göre %17’lik bir artışla 1.887,6 milyar sterline yani gayrisafi yurtiçi hasılanın %97,7’sini karşılayacak miktara yükseldi.

ONS, hükümet politikasında bu denli dramatik değişikliklerin olduğu bir dönemde kamu maliyesini ölçmede oluşan güçlüklerin gelecekteki yayınlarının tarihlerini geciktirmek anlamına gelebileceği konusunda uyardı.

Yatırım firması Quilter Investments’ın Portföy Yöneticisi Paul Craig, “Hükümet gelirleri gelir vergisi ve kamu sigortaları tarafından domine edilir. Bu nedenle hükümetin izin planı gerçekleşmesi muhtemel ciddi bir hasarı azaltmaya yardımcı olmakta. Fakat bu hükümet gelirlerini etkileyen bir diğer önemli faktörse katma değer vergisidir ve Hazine konusunda endişelerin ortaya çıkmasındaki sebep de burada yatıyor. Ülke çapında tüketim çökmüş durumda ve bunun krizden önceki seviyelere dönmesi önemli miktarda zaman alacaktır” dedi.

Craig, "Son 10 yılın defterleri dengelemek için yapılan tüm çalışmalar bir çırpıda tersine döndü" dedi.

 

İngiltere'de korona virüs bilançosu ağırlaşıyor

 

ECB’nin Pandemi Acil Varlık Alım Programı genişletilebilir

 

İngiltere tarihinde ilk kez negatif tahvil sattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)