BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Başbakanı Johnson: AstraZeneca aşısı yaptıracağım----

İngiltere Başbakanı Johnson: AstraZeneca aşısı yaptıracağım

İngiltere Başbakanı Johnson: AstraZeneca aşısı yaptıracağım
17 Mart 2021 - 16:06 www.finansgundem.com

Olası yan etkileri nedeniyle kullanımı birçok ülke tarafından durdurulan AstraZeneca korona virüs aşısına olan güvenini teyit eden İngiltere Başbakanı Boris Johson, ilk dozu çok yakında alacağını ifade etti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, olası yan etkileri sebebiyle kullanımı birçok ülke tarafından askıya alınan AstraZeneca korona virüs aşısını kendine yaptıracağını söyledi. AstraZeneca aşısının kullanımı, kan pıhtılaşmasına yol açtığına dair birtakım raporlar sonrası çok sayıda ülkede durdurulmuştu.

TRTHaber'in haberine göre; Yarın Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) konuya ilişkin değerlendirme sunması beklenirken, İngiltere Başbakanı Johnson, Oxford-AstraZeneca aşısına olan güvenini teyit ederek, ilk dozu çok yakında alacağını söyledi.

AŞIYA OLAN GÜVENİNİ DAHA ÖNCE DE TEYİT ETMİŞTİ

Times gazetesine yazdığı makalede, geçen eylülde Oxford Üniversitesinin geliştirdiği Kovid-19 aşısının klinik çalışmalarını yerinde kontrol ettiğini anlatan Johnson, kontrol gruplarından gelen bilgileri gördüğünü, burada bilim insanlarının yaşadığı heyecana şahitlik ettikten sonra bu aşının işe yarayacağını düşündüğünü vurgulamıştı.

Johnson, Kovid-19 aşısının kapsamlı testlerden sonra kanıtlandığını ve güvenli olduğunu, 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde ABD ve Hindistan gibi çeşitli ülkeler tarafından kullanıldığını belirtmişti.

BİRÇOK ÜLKE AŞININ KULLANIMINI ASKIYA ALDI

Norveç, Danimarka, İzlanda, Romanya, İtalya, Bulgaristan, İrlanda, Almanya, Hollanda, İspanya, İsveç ve Endonezya, kanda pıhtılaşmaya yol açtığı gerekçesiyle Oxford-AstraZeneca Kovid-19 aşısının kullanımını geçici olarak durdurmuştu.

Boris Johnson: AstraZeneca aşısı güvenli...

 

Korona tedbirlerine uymayanları vuruyorlar

 

AstraZeneca aşısı AB merceğinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)