BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan 'istifa' yanıtı----

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan 'istifa' yanıtı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan 'istifa' yanıtı
26 Ocak 2022 - 20:33 www.finansgundem.com

'Party gate' olarak adlandırılan kriz sonrası Boris Johnson bugün istifa sorularına net yanıt verdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'deki sokağa çıkma yasağı döneminde bir dizi partiye katıldığı ve kendi açıkladığı koronavirüs kurallarını ihlal ettiğine dair haberler üzerine bir süredir istifa çağrılarıyla karşı karşıya.

Ülke basını, ABD Başkanı Richard Nixon'ın istifası ile sonuçlanan Watergate skandalına gönderme yaparak krize "party gate" adını verirken son olarak Johnson'ın, 2020'deki ilk karantina sırasında Kovid-19 kısıtlamalarına aykırı olmasına rağmen bir doğum günü partisi yaptığı iddia edilmişti.

Son olayla beraber, Başbakanlıkta kısıtlamaların ihlal edildiği öne sürülen parti veya etkinliklerin sayısı 17'ye çıkmıştı.

Johnson bugün Avam Kamarası'nda milletvekilerinin konu ile ilgili sorularını yanıtladı. İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Johnson'ı partileri gizlemek ve parlamentoyu yanıltmakla suçlarken tekrar istifaya davet etti.

Johnson, Starmer ve diğer vekillerin istifa çağrılarına bir kez daha yanıt verdi. Johnson istifa etmeyi düşünüp düşünmediğine dair doğrudan bir soruya "Hayır" yanıtını verdi.

Johnson tepkiler arasında "Çeşitli sebeplerden ötürü pek çok kişi benim yollarından çekilmemi isteyebilir. Zor kararlar aldık ancak biz, özellikle de ben, işime devam ediyorum ve edeceğim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Johnson üzerindeki istifa baskısı artıyor

Johnson'dan yeni bir skandal daha!

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı görevi bırakıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)