BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere bankaları insan kaçakçılığını tespit edemiyor----

İngiltere bankaları insan kaçakçılığını tespit edemiyor

İngiltere bankaları insan kaçakçılığını tespit edemiyor
07 Ekim 2020 - 16:23 www.finansgundem.com

BAE Systems’ın araştırmasına göre İngiltere’nin bankalarının neredeyse yarısı, sistemlerinin para transferlerindeki insan kaçakçılığına dair izleri tespit edemiyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bankalar Avrupa Birliği’nin Kara Para Aklama ile Mücadele Direktifi’nde tanımlanan 22 suçla baş etme konusunda güçlük yaşıyor. En sorunlu alansa, rapora göre insan kaçakçılığıyla ilgili suçlar.

Birleşmiş Milletlere göre, dünya çapında insan kaçakçılığına maruz kalan 25 milyon insan var. BAE Systems’ın yürüttüğü araştırma, İngiltere bankalarının üçte birinin insan kaçakçılığının ciddi finansal kayıplara neden olduğunu açıkladığını ortaya koydu.

İngiltere bankalarının dörtte üçünden fazlası, karapara aklama işlemlerinin, müşterilerinin para hareketlerinde gerçekleştiğinden endişe duyuyor. Bankaların neredeyse yarısı, insan kaçakçılığıyla bağlantısı olabilecek finansal suçları soruşturmaları gerektiğini söylerken, %40’ı para transferlerinde insan kaçakçılığı izlerini tespit etme konusunda sistemlerine güvenmiyor.

Finextra’nın haberinde yer alan araştırma sonuçlarına göre, her beş bankadan yalnızca biri insan kaçakçılığıyla ilişkili para transferlerinin önüne geçebileceği konusunda şüphe taşımıyor.

Bu sorun bankaların müşterileriyle olan ilişkilerine zarar verebilir. BAE Systems’in anketine göre, İngilizlerin üçte biri karapara aklama konusunda etkin bir yaklaşım izlemiyorsa ya da bununla ilişkili etik konularda yetersiz kalırsa bankalarını ya da bağlı bulundukları finansal kurumlardaki hesaplarını kapatacağını söyledi.

BAE Systems’ın Finansal Suçlar Direktörü Peter Fisher, “karapara aklama finansal risk ve kurumsal prestijin çok ötesinde bir mesele. Ancak yine de şeffaf değil” dedi.

Fisher “tam bu noktada suçlular küresel finansal sistemdeki tüm açıklardan faydalanmak için hazırda bekliyor. Sektörün savunmasındaki zaafiyetleri arıyorlar ve finansal kurumların görevi bu açıkları olabildiğince kapatmak olmalı” ifadesini kullandı.

HSBC'de karapara skandalı

 

Karapara mevzuatı, OECDye uyacak

 

Wirecard skandalı İngiltere’nin güvenlik açığını ortaya çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)