BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere, Assange'ı iade etmiyor!----

İngiltere, Assange'ı iade etmiyor!

İngiltere, Assange'ı iade etmiyor!
04 Ocak 2021 - 14:13 www.finansgundem.com

İngiliz mahkemesi, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iadesi talebini reddetti.

İngiltere'de bir mahkeme, iki yıldır tutuklu bulunan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iade talebini reddetti. ABD 2006 yılında WikiLeaks'i kuran Assange'ı binlerce gizli askeri belgeyi sızdırarak yasaları ihlal etmek ve birçok insanın hayatını tehlikeye atmakla suçluyor.

Assange'ı destekleyenler ise onun savaş suçlarını ve iktidarların hukuk ihlallerini açığa çıkardığını söylüyorlar.

Julian Assange yaklaşık 7 yıl boyunca, sığındığı Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşadıktan sonra 2019'da dışarı çıkmaya karar vermiş ve İngiliz polisi tarafından 2012'de kefalet koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Eğer mahkeme bugün Assange'ın ABD'ye iade edilebileceğine hükmetseydi, son kararı İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel verecekti. Assange'ın avukatları, böyle bir karar çıkması durumunda temyiz yoluna gideceklerini açıklamıştı.

İSVEÇ'İN İADE TALEBİ

2012'de kefelatle serbest bırakan mahkeme, İsveç tarafından hakkındaki cinsel saldırı suçlamaları gerekçesiyle iadesi istenen Assange'ın iade edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı görüşüyordu.

Assange mahkemenin iade kararı vermesi ve üst mahkemenin de kararı onaması ardından, buradan ABD'ye iadesinin hedeflendiğini söyleyerek Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınmış ve siyasi iltica talep etmişti.

Ancak İngiliz polisinin Assange'ın ülkeyi terk etmesine izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine WikiLeaks kurucusu 7 yıl binada kaldı.

İsveç'de Assange hakkında açılan cinsel saldırı suçlamaları ise daha sonra İsveçli savcılar tarafından kapatıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)