BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİngiltere AB’yle finansal düzenleme yarışını kaybediyor----

İngiltere AB’yle finansal düzenleme yarışını kaybediyor

İngiltere AB’yle finansal düzenleme yarışını kaybediyor
21 Şubat 2022 - 14:55 www.finansgundem.com

İngiltere ve Avrupa Birliği arasında kilit finans kurallarını oluşturma konusunda yarış başladı. İngiltere’nin, Brüksel’in avantaj sahibi olduğuna yönelik endişeleri artıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brexit Fırsatlar Bakanı Jacob Rees-Mogg, Avrupa Birliği’nin finasal kurallarının, İngiltere’de “yatırım patlaması” yaratmak için acilen yeniden yazılması gerektiği konusunda çağrıda bulundu. İngiltere’de, Brüksel’in bu konuda erken hamle yaparak avantaj sağladığı yönünde endişeler giderek yükseliyor. Rees-Mogg 2016 yılında İngiltere’nin halen Avrupa Birliği’ne dahil olduğu dönemde hazırlanan kuralların reforma tabi tutulması gerektiğini ancak değişimlerin bakanlar ve düzenleyiciler arasındaki çatışma nedeniyle ertelendiğini söyledi.

Bakanlar daha esnek bir düzenleme rejiminin, sigorta şirketlerinin altyapı yatırımlarına ve yeşil enerji projelerine milyarlarca sterlin yatırım yapmasına imkan tanıyacağına inanıyor. Financial Times’ın haberine göre bu ay gerçekleşen kabine değişikliğinde Brexit’in sağladığı fırsatları tespit etmekle görevlendirilen Rees-Mogg, “Solvency 2 İngiltere pazarını dezavantajlı konuma düşürüyor ve bir reform sürecinden geçmesi gerekiyor” dedi. Ancak Rees-Mogg’un İngiltere’nin yavaş davranması nedeniyle Brüksel’in gerisinde kaldığından edişe ettiği de düşünülüyor.

Brüksel şimdiden Solvency 2 rejimini değiştirmek için öneriler hazırlamaya başladı. Geçtiğimiz yıl eylül ayında Avrupa Komisyonu Avrupa’nın sigorta şirketlerine 90 milyar euroya kadar çıkabilecek kısa vadeli sermaye desteği sağlayacağı düşünülen tasarılar hazırladı. Bu hamleyle uzun vadeli yatırımların da desteklenmesi umuluyor. Plan şimdi üye ülkelerde de tartışılıyor. Solvency 2 reformunun, yeni bir finansal hizmetler yasarı içerisinde yer alması bekleniyor.

Bu açıklama ise hükümet yetkililerine göre Kraliçe Elizabeth’in konuşmasında yer alacak.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, bu ay yaptığı bir konuşmada, “reforma ihtiyaç olduğu açıkça görülüyor” dedi. Ancak düzenleyici kurum daha önce de “sigorta sektörünü sermayesizleştirecek” bir reforma karşı uyarıda bulundu ve bu tür bir uygulamanın poliçe sahipleri için riskleri artırabileceğini söyledi. Sigorta şirketleri aynı zamanda İngiltere’nin finansal düzenlemeler reformu konusunda Avrupa Birliği’nden daha yavaş hareket ettiği konusunda da endişelerini dile getirdi.

İngiltere Sigortacılar Birliği Genel Direktörü Huw Evans, aralık ayında yaptığı açıklamada, İngiltere hükümeti, Avrupa Birliği’nin reform hamlelerine ayak uyduramadığı takdirde sigorta şirketlerinin “Brexit temettüsünden” ziyade “Brexit cezasıyla” karşı karşıya kalabileceğini dile getirdi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre ağustos ayında İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak İngiltere’nin kurumsal yatırımcılarının sahip olduğu yüz milyarlarca sterlini çekebilecek bir “yatırım patlaması” çağrısında bulundu.

Şirketler de beklenen yatırımların gerçekleşebilmesi için, kurallarda değişikliklerin gerekli olduğunu dile getirdi.

İngiltere aynı zamanda bankacılık düzenlemeleri konusunda da Avrupa Birliği’nden geride. Avrupa Birliği Basel 3 düzenlemelerine yönelik taslaklarını geçtiğimiz ekim ayında yayınlarken BoE sektöre yönelik çalışmalarına yılın ikinci yarısında başlamayı planlıyor. Tasarıların ortaya çıkmasının ise 2023 yılını bulabileceği tahmin ediliyor.

Reformların hızı Rees-Mogg gibi bakanlar için oldukça endişe verici. Rees-Mogg daha önce Brexit’in, İngiltere’yi düzenlemeleri yürürlüğe koyma konusunda daha hızlı hale getireceğini savunmuştu. Geçtiğimiz ay Johnson kabineye Brexit sonrası reformları hızlandırma çağrısında bulundu. Johnson’ın destekçileri projenin, parlamentonun gerçekleştirebileceği en büyük hamlelerden biri olduğunu savunuyor. Eleştiriler ise özellikle de ticaret konusunda Brexit’in neden olduğu kısıtlamaların düzenlemelerle çözülemeyeceği yönünde.

Turizmcinin umudu erken rezervasyon

 

Rusya Ukrayna’ya girerse piyasalara ne olacak?

 

Yatırımları büyütmek için 3 Warren Buffett stratejisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)