BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere - AB gerilimi yükseliyor!----

İngiltere - AB gerilimi yükseliyor!

İngiltere - AB gerilimi yükseliyor!
23 Mart 2021 - 12:38 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in, İngiltere’ye yönelik 'tedarik yasağı' önerisine destek veren Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Komisyon Başkanı Leyen'i destekliyorum. AstraZeneca ile bir sorunumuz var" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Oxford/AstraZeneca tarafından geliştirilen aşının İngiltere’ye tedarikinin sözleşmeye göre tam olarak yapıldığı ancak Avrupa Birliği’ne yönelik tedarikte yetersiz kaldığını ifade ederek, "AstraZeneca'ya mesajımız budur; diğer ülkelere teslimat yapmaya başlamadan önce Avrupa ile sözleşmenizi yerine getirin" dedi.

Von der Leyen’in bu açıklamasının ardından Avrupa Birliği liderleri, 25 Mart günü İngiltere’ye yönelik tedarik yasağını görüşmek için toplanma kararı aldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ursula von der Leyen’e destek verdiğini ifade ederek, "Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'i destekliyorum. AstraZeneca ile bir sorunumuz var" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON, AB LİDERLERİNE SESLENECEK

AB’nin olası bir tedarik yasağında aşı programının iki aylık bir gecikmeye uğraması riskiyle karşı karşıya kalan İngiltere’de Başbakan Boris Johnson, 25 Mart’ta AB liderlerine seslenecek.

Halihazırda Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Belçika Başbakanı Alexander De Groo ile görüştüğü ifade edilen Johnson’ın Perşembe günü yapılacak görüşmede söz alacağı ifade edildi.

Öte yandan İngiliz yetkililer, AB’yi verdiği taahhütlere uymaya davet etti.

İngiltere'nin Bristol kentinde eylemciler karakola saldırdı

 

AB ile AstraZeneca tedarikte yine anlaşamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)