BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere 3 dipli resesyonu önledi----

İngiltere 3 dipli resesyonu önledi

İngiltere 3 dipli resesyonu önledi
25 Nisan 2013 - 11:54 www.finansgundem.com

İngiltere ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 0.3 ile beklentinin üzerinde büyüyerek, 3 dipli resesyonu önledi

Ekonomistlerin beklentisinin üzerinde büyüme kaydeden İngiltere ekonomisi 3 dipli resesyonu önleyerek, toparlanmayı desteklemeyi başaramadığı eleştirilerinin hedefi hâline gelen hükümete rahat bir nefes aldırdı.
Londra'daki Ulusal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre İngiltere'nin gayrisafi yurtiçi hasılası ilk çeyrekte yüzde 0.3 büyüyerek, Bloomberg anketine katılan 37 ekonomistin medyan tahmini olan yüzde 0.1'i aştı. İngiliz ekonomisi yıllık bazda yüzde 0.6 büyüyerek, 2011'in 4. çeyreğinden bu yana en yüksek büyümesine işaret etti.
Fitch Ratings'in geçtiğimiz hafta İngiltere'nin kredi notunu indirmesinin ardından İngiltere Maliye Bakanı George Osborne'un kemer sıkma planı eleştirilerin hedefi hâline geldi ve Uluslararası Para Fonu da hükümetin büyümeyi desteklemek için mali sıkılaştırmaları gevşetmesinin gerektiğini söyledi. ngiliz Hazinesi ve İngiltere Merkez Bankası dün küresel finansal krizde kaybettiği üretimin yarısından biraz daha fazlasını geri kazanmayı başarmış olan ekonomiyi destekleyen kredi teşvik planını 1 yıl daha uzatacaklarını açıkladı.
Kredi Fonlaması'nın uzatılmasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren ABN Amro Holding NV'nin ekonomistlerinden Joost Beaumont, programın zararı sınırlayacağını, ancak güçlü büyüme getirmeyeceğini söyledi. Beaumont, dıştaki tablonun kötülediğini belirterek, içeride de yüksek enflasyon, kemer sıkma ve sıkı kredi şartları gibi negatif faktörlerin olduğuna dikkat çekti.
İngiltere'de hizmetler 4. çeyrekte bir önceki çeyrekten yüzde 0.6 büyürken, üretim maden ve taşçılığın öncülüğünde yüzde 0.2 arttı. Maden ve taşçılık yüzde 3.2 yükselirken, inşaat yüzde 2.5 düştü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)