BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngilizlerin enflasyonla imtihanı----

İngilizlerin enflasyonla imtihanı

İngilizlerin enflasyonla imtihanı
08 Mart 2022 - 11:00 www.finansgundem.com

Enerji fiyatları yükseliyor, ekonomi daralıyor ve yüzde 8’i geçmesi beklenen enflasyon reel getirileri eritiyor. 1970’li yıllara dönüş işaret ediliyor. İngiliz halkının enflasyonla hesaplaşma süreci başlıyor

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngilizler, '1970'lerden bu yana en kötü reel gelir elde edecekleri bir döneme giriyor. 2022 Yaşam Standartları Görünümü'ndeki tahminlere göre, İngiltere genelinde gerçek hane gelirleri, 2022-2023 mali yılında çalışma çağındaki insanlar için %4 düşebilir ve bu 1970'lerin ortasından bu yana en büyük kaybı işaret eder.

Araştırmacılara göre, gerçek gelir kaybı çalışanlar için hane başına 1.000 sterlinlik bir düşüş anlamına geliyor. Artan enerji fiyatları ve bunların faturalara yansıması düşük ve orta gelirli ailelerin bütçelerinde önemli deliklerin açılmasına neden oluyor. Ayrıca enflasyonun da bu baharda %8'e ulaşması bekleniyor. Hatta Nisan 1991'de 1982'den beri en yüksek olan %8.4 oranını aşabileceği öngörülüyor.

UKRAYNA BELİRSİZLİĞİ

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası artan belirsizlikler ve yükselmeye devam eden petrol fiyatları özellikle Avrupa ekonomilerinde kalıcı etkiler bırakması bekleniyor.

Enflasyonun bu baharda %8.3 ile zirveye ulaşabileceğini, hatta Nisan 1991'de 1982'den beri en yüksek olan %8.4 oranını aşabileceğini söyledi.

İngiltere'de tüketici harcamalarında güçlü artış

 

İngiliz ekonomist Shearing: Yaptırımlar İngiltere'de büyümeyi yavaşlatabilir

 

İngiltere konut fiyatlarında rekor artış

 

İngiltere'de akaryakıt fiyatlarında rekor

 

İngiltere'de enflasyon beklentisi 5 yılın zirvesinde

 

İngiltere'de yaşam maliyeti artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)