BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİngilizlerden UEFA'ya 'Vodafone Park' tepkisi----

İngilizlerden UEFA'ya 'Vodafone Park' tepkisi

İngilizlerden UEFA'ya 'Vodafone Park' tepkisi
22 Haziran 2019 - 15:50 www.finansgundem.com

UEFA’nın Liverpool taraftarına 5 bin ve Chelsea taraftarına 5 bin olmak üzere yalnızca 10 bin biletin Beşiktaş’ın stadındaki Süper Kupa maçında iki ekibin taraftarına ayrılmasına İngilizler tepki gösterdi.

Beşiktaş’ın stadyumu Dolmabahçe’deki Vodafone Park’ta oynanacak UEFA Süper Kupa maçı öncesinde bilet tartışması başladı. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea’yi karşı karşıya getirecek olan 14 Ağustos’taki buluşmanın biletleri geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu.

28 bin bilet ‘tarafsız’a ayrıldı 

Üç farklı kategoride 50 ila 150 euro arasında satışa sunulan biletlerin 5 bin tanesi direkt olarak Liverpool taraftarlarına, 5 bin tanesi ise direkt olarak Chelsea taraftarlarına satılacak. Toplam 38 bin biletin satış işleminin yapılacağı belirtilirken, geriye kalan 28 bin biletin tarafsız taraftarlara satılacağı ifade edildi. 

Bakü üzerinden İstanbul’a gönderme 

Ancak İngilizler kulüplere ayrılan sayıların çok düşük olduğu gerekçesiyle, bu kararla ilgili eleştirel haberlere imza attılar. Bakü'de oynanan Chelsea-Arsenal Avrupa Ligi finalinde iki ekibin taraftarları adına yaşanan bilet krizinin bir benzerinin bu kez İstanbul’da yaşanma olasılığını gündeme getirirken, o maçta iki takımın kendi taraftarlarının sayısının çok düşük kaldığına dikkat çekilerek şu ifadeleri yer verildi: 

‘İki takımın taraftarlarını kızdıracak’ 

'UEFA, Süper Kupa öncesinde bir kez daha taraftarları görmezden geliyor. Böylesi yetersiz bir bilet bölüştürülmesi uygulamasının her iki takımın taraftarlarını kızdıracağı açık’. Tarafsız bilet olarak nitelendirilen biletlerin, karşılaşma Türkiye’de olduğu için büyük bölümünün Türk futbolseverler tarafından alınması bekleniyor. (Onur Dinçer / Skorer)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)