BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİngilizler sosyal medya dolandırıcılarına 63 milyon paund kaptırdı----

İngilizler sosyal medya dolandırıcılarına 63 milyon paund kaptırdı

İngilizler sosyal medya dolandırıcılarına 63 milyon paund kaptırdı
27 Temmuz 2022 - 16:35 www.finansgundem.com

Dolandırıcıların, sosyal medya uygulamalarında sahte reklamlarla yatırım danışmanı gibi davranarak potansiyel kurbanlarına ulaştıkları ifade edildi.

İngiltere Ulusal Dolandırıcılık ve Siber Suçlar Merkezi. İngilizlerin sosyal medya platformlarındaki yatırım dolandırıcılarına bir yılda yaklaşık 63 milyon paund (1 milyar 362 milyon TL) kaptırdıklarını duyurdu.

Dolandırıcıların, özellikle sosyal medya uygulamalarında sahte reklam yaparak ve kendini yatırım danışmanı gibi tanıtarak potansiyel kurbanlarına ulaştıkları ifade edildi. Yetkililer “Unutmayın, bir şey gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen öyledir” dedi.

Merkezin raporunda kurbanların sosyal medya uygulamalarındaki sahte reklama kandıkları ve bazılarının ise direkt mesajla kendisini yatırımcı gibi tanıtan kişilere birikimlerini kaptırdıkları açıklandı.

Yetkililer, yaşanan kaybın bir yıl içinde İngiltere çapında 63 milyon paunda ulaştığını ifade ederek Kovid-19 salgınında sosyal medya dolandırıcılığının daha arttığına dikkat çekti.

Acele etmeyin, araştırın

Londra Ulusal Dolandırıcılık İstihbarat Bürosu’ndan Müfettiş Sanjay Andersen “Yatırım yapmayı düşünen herkesi önce araştırma yapmaya teşvik ederiz. Mali İdare Otoritesi web sitesini ziyaret edin ve paranızı veya kişisel bilgilerinizi vermeden önce her ayrıntıyı kontrol edin, hatta iki kez kontrol edin” dedi.
Bir yıllık süreyi kapsayan raporda dolandırıcıların, en fazla sahtekarlığı kripto para yatırımcılığı ve Instagram (yüzde 35.2) üzerinden yaptığına dikkat çekildi. Kurbanlarının çoğunlukla 30’lu yaşlardaki erkekler olduğunun altı çizildi. Yetkililer, sosyal medya dışında yapılan dolandırıcılıkta kurban yaşının 50 civarına çıktığını da ayrıca vurguladı.

Dolandırıcıların, sosyal medya influencer’larının adını kullanarak bilgileri olmadan sahte yatırım araçlarını tanıttığı ve bu yolla kurbanlarda güven yarattığı belirtildi. Bir diğer dolandırıcılık aracı da tanınmış yatırım şirketlerinin klonlanması olduğu ve kurbanların bir çoğu sahte yatırımcının LinkedIn profillerini gördüklerini ve bunun kendilerine güven sağladığını ifade etti.

Dolandırıcılıktan korunmak için ne yapmalı?

Açıklamada “Bir yatırım fırsatıyla ilgili olarak sizinle iletişime geçilirse şüphelenin. Yatırım yapmak için acele etmeyin. Hiçbir meşru kuruluş, bir işlem yapmanız veya anında bir şey taahhüt etmeniz için size baskı yapmaz. Araştırmanızı yapmak için zaman ayırın. Yatırım öncesi birden fazla tavsiye alın, gerçek yatırım planları bile yüksek riskli olabilir. Unutmayın, bir şey gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen öyledir” ifadeleriyle tavsiyeler verildi.

Muska ve büyü ile dolandırıcılık ağır cezalık

 

Dolandırıcıların son kurbanı ünlü profesör oldu!

 

Tarihin en büyük dolandırıcılığı: 'Kripto Kraliçe'yi bulana 100 bin dolar ödül!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)